070 30 29 500 info@bagroep.nl
hero image
24-04-2023

Als de mensen met een positief gevoel naar huis gaan, ben ik blij

Sociaal architecten, dat zijn wij. Of we nou als bruggenbouwer, kwartiermaker of dienstverlener aan de slag gaan in een wijk, in alles wat we doen stuurt B&A op blijvend en aantoonbaar resultaat. Wij kennen het systeem waarbinnen onze teams in steden als Amsterdam, Rotterdam en Amersfoort werken als onze broekzak en juist daarom slagen wij erin dat systeem dienstbaar te maken aan mensen. En waar dat niet lukt, zoeken we naar alternatieve routes.

Kenny is sinds dertien jaar allround vrijwilliger bij Civic Amsterdam. Hij is 2 tot 3 dagen per week te vinden in Amsterdam Oost waar hij de Kramatsalon runt. Kenny is opgegroeid in Maleisië en sinds de jaren ’80 in Nederland. Hij werkte in grote hotels als het Crowne Plaza en is blij dat hij bij Civic datgene kan doen wat hem blij maakt; mensen gastvrij ontvangen.

Koken voor gasten

Sinds begin dit jaar heeft de Kramatsalon een horecavergunning. Elke derde dinsdag van de maand kookt Kenny een warme 2-gangen lunch voor de gasten. “Het liefst kook ik samen met het team voor een grote groep mensen. Het plannen van het menu en samen de boodschappen doen vind ik echt heel leuk. Als de mensen met een lekkere warme maaltijd op en een positief gevoel weer naar huis gaan, dan ben ik blij.”

Het team van Kenny

Kenny Oh

Kenny werkt samen met een vaste groep van acht tot tien Chinese vrijwilligers uit heel Amsterdam. Deze mensen leerde hij bij verschillende gelegenheden kennen en hij maakte ze enthousiast om ook vrijwilligers werk bij Civic te gaan doen. Inmiddels is het een hechte groep mensen die bij activiteiten in de Kramatsalon graag de handen uit de mouwen steken.

Tips voor vrijwilligers

Kenny is heel enthousiast over zijn vrijwilligerswerk bij Civic en moet er, na 13 jaar, nog niet aan denken om er mee te stoppen. Wat is zijn tip voor (nieuwe) vrijwilligers? “Kies iets uit dat bij je past, doe je best en kom afspraken na. Je moet er niet teveel over nadenken, maar het gewoon gaan doen. Het belangrijkst is dat de mensen lief voor elkaar zijn.”

Participatiemedewerker Alicia van Hilten over Kenny

Kenny is echt een man met een hart van goud en behoort tot één van onze topvrijwilligers. Hij staat altijd klaar om ons te helpen bij activiteiten, van koken tot aan een boodschapje doen voor een buurtbewoner. Hij is een bekend gezicht in de wijk, want hij gaat al heel wat jaartjes mee. Ik kan namens heel veel collega’s en buurtbewoners spreken als ik zeg dat wij Kenny ontzettend waarderen en hopen dat hij nog heel lang vrijwilliger blijft bij Civic!” bij de redactie.