070 30 29 500 info@bagroep.nl
hero image
16-12-2022

B&A benoemt nieuwe bestuurders

Mathilde Corsten en Marie-Fleur Lobry zijn de nieuwe bestuurders van B&A. Mathilde start haar werkzaamheden als bestuurder per 1 januari 2023, Marie-Fleur begint per 1 maart 2023 bij B&A. Zij volgen José ten Kroode en Oscar Papa op die vanwege hun pensioen afscheid nemen van B&A.

Mathilde Corsten is geen onbekende binnen B&A. Vanaf 2016 werkte zij eerst als directeur WMO. De afgelopen twee jaar is zij als directeur van het Buurtteam Amsterdam Zuidoost voor B&A actief. Mathilde blijft in haar nieuwe rol nauw betrokken bij het Buurtteam, haar operationele taken worden per 1 januari tijdelijk overgenomen door Anne van Riet.

“B&A bestaat al meer dan 30 jaar en is uitgegroeid tot een schitterende organisatie met prachtige projecten, deskundige en zeer betrokken collega’s en met volop mogelijkheden voor een mooie toekomst. Ons werk is dynamisch en heeft vele uitdagingen, ook bestuurlijk. Ik kijk ernaar uit om deze samen met Marie-Fleur vol overtuiging en met enthousiasme aan te gaan. Daarbij zullen mijn operationele kennis en ervaring bij B&A zeker van pas komen.”

Marie-Fleur is een ervaren directeur-bestuurder, die bij verschillende organisaties haar sporen heeft verdiend. Zo behaalde zij als directeur-bestuurder mooie resultaten bij adviesbureaus Reos en Mind@Work, beide actief in het sociaal domein.  

“Ik ben er trots op dat ik straks bij B&A aan de slag ga. Het werkveld en de missie van de organisatie passen goed bij mij en de ervaring die ik eerder opdeed. Vanwege de brede dienstverlening van B&A zie ik veel potentie voor de toekomst. Gezien de maatschappelijke en politieke ontwikkelingen is het werk van B&A relevanter dan ooit. Ik kijk ernaar uit om mij daar, samen met Mathilde, voor de volle 100% voor in te zetten.”

“We zijn buitengewoon blij dat Mathilde en Marie-Fleur ons als nieuwe bestuurders opvolgen’, aldus José ten Kroode en Oscar Papa. Dit duo bevat een juiste mix aan bestuurlijke en inhoudelijke ervaring, frisse blikken en kennis over het werkveld en B&A. De organisatie staat voor belangrijke vraagstukken over de toekomst en we hebben er vertrouwen in dat B&A dit onder hun energieke en enthousiaste leiding verder vorm gaat geven.”

Het Managementteam en de Ondernemingsraad van B&A hebben al kennis gemaakt met de nieuwe bestuurders. Zij kijken uit naar de verdere samenwerking. In de loop van 2023 introduceren Mathilde en Marie-Fleur zich verder binnen en buiten de organisatie.