070 30 29 500 info@bagroep.nl
hero image
04-08-2021

B&A partner in 'Patta Academy'

Het bekende streetwear en lifestyle-merk Patta start dit jaar zijn eigen Academy. B&A is als partner en mede-initiator nauw betrokken. Bij de Patta Academy wordt een groep van 25 ondernemende jongeren klaargestoomd voor het (sociale) ondernemerschap. Na een intensief zomerprogramma volgen zij maandelijkse workshops waar zij door coaches begeleid worden in verschillende disciplines en vakken. Deelname vergroot niet alleen hun kennis en ondernemersvaardigheden, maar levert deelnemers ook een (internationaal) netwerk aan mogelijke investeerders op.  

“Met de Patta Academy helpen we niet alleen een nieuwe generatie om zich als ondernemer te ontwikkelen. We zorgen er ook voor dat zij hun eigen nieuwe community vormen en andere jongvolwassenen kunnen helpen en inspireren. In het ondernemerschap of het ondernemend denken.”, vertelt een trotse Kenneth Macnack, projectleider bij B&A in het Buurtteam Amsterdam Zuidoost.

De groep van zestien tot vijfentwintig-jarigen startten op 17 juli met een intensief zomerprogramma met diverse workshops en bootcamps. Onderwerpen als ‘skills for life’, ‘marketing’, ‘finance’, ‘presentatietechnieken’ en ‘ondernemen” maken onderdeel uit van het programma. Vanaf september begeleiden deskundige coaches, waaronder B&A bestuurder José ten Kroode, de jongeren tijdens maandelijkse workshops in hun ontwikkeling als (sociaal) ondernemer. “Ik geloof dat elk mens talenten heeft. Het is mooi als je daar positief mee aan de slag kan gaan. Die kans geven we graag aan deze jongeren. Net als aan onze medewerkers en klanten.”, aldus José ten Kroode.

Gedeelde ambities

Kenneth vervolgt: “Vroeger had ik niet de mogelijkheden, omgeving en netwerk om mijn talent zo te ontwikkelen zodat ik er alles uit kon halen. In mijn huidige werk probeer ik daarom anderen, een nieuwe generatie, te ondersteunen. Om zich te ontwikkelen en zo beter te kunnen participeren in de maatschappij. Door ‘skills for life’ mee te geven; helpen om te groeien in zelfbewustzijn en eigenwaarde. Eigenlijk zou iedereen de kans moeten krijgen om zichzelf op een hoog niveau te ontwikkelen, ongeacht achtergrond, kleur, sekse of economische status. Helaas is dat nu niet voor iedereen weggelegd.

Die ambitie deelde ik met Edson Sabajo, eigenaar van Patta, die ik al jaren ken. Logisch dat we elkaar vinden in het initiatief om te starten met de Academy. Dat de samenwerking tussen B&A en Patta daaruit volgt is geweldig en past geheel in de gemeenschappelijke filosofie om jongeren te inspireren en op weg te helpen. Zeker wanneer dat jongeren betreft waarbij dat niet vanzelfsprekend lijkt.”

Buiten de bekende kaders

“Het ondernemende denken zit in mijn bloed. Ik zoek altijd naar nieuwe uitdagingen binnen mijn welzijnswerk. Ik denk en werk graag buiten de bekende kaders en probeer aanjager te zijn voor nieuwe initiatieven. Daar is dit partnership met Patta een goed voorbeeld van. Een samenwerking met zo’n partner is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Zeker niet binnen welzijnsland. Maar vanuit gedeelde ambities om het juiste te doen en jongeren verder te helpen is dit echt de juiste fit. Voor mij én de organisatie B&A.”

Uitnodiging aan andere bedrijven

B&A bestuurder José ten Kroode wordt -naast founding fathers Edson Sabajo en Guillame Schmidt van Patta- als de founding mother gezien van de Patta Academy. José sluit af: “Bij de Patta Academy krijgen jongeren de kans om hun talenten te ontdekken, zich te ontwikkelen en een scala aan professionals te ontmoeten. Ik nodig andere bedrijven uit om zich aan te sluiten en te investeren in deze ‘toekomstige leiders’.” Momenteel zijn naast B&A ook Nike en ABN AMRO Foundation bij de Patta Academy betrokken.

Meer informatie

www.pattaacademy.com 

Meer weten over de Patta Academy? Neem contact op met:

Kenneth Macnack / Teamleider Civic Amsterdam Zuidoost