070 30 29 500 info@bagroep.nl
hero image
13-02-2020

EEN WERKDAG VAN GERARD NIEUWE WEME, ADVISEUR

Gerard is geen onbekende van ons. Hij is een oud-B&A’er uit de periode 2008 – 2013, destijds werkte hij vooral in de regio Deventer & Arnhem. Wij zijn hartstikke blij met zijn (terug)komst en hebben zin om samen met hem mooie projecten uit te voeren. Kijk mee met een dag van Gerard.

Een dag van Gerard.

NAAR den haag

Als ik naar Den Haag ga dan vertrek ik in de ochtend voor zevenen op mijn fietsje naar station Zutphen waar ik de boemel naar Apeldoorn pak en om half acht op de intercity naar Den Haag stap. In de intercity klap ik mijn laptop open en doe mijn mails en wat leeswerk. Op station Utrecht is het heel druk en stapt toevallig collega Bouchra in en komt naast mij zitten. We reizen en lopen samen naar kantoor op de Bezuidenhoutseweg. Meestal ben ik daar rond negenen.

Voorbereiding interviews
Vandaag regel ik een aantal interviews met ambtenaren van de gemeente en de medeoverheden voor de opdracht over de omgevingswet in een Brabantse gemeente en overleg kort met collega Sabine daarover. Ik maak een gespreksprotocol en lees ter voorbereiding de achtergrondstukken die zijn opgestuurd door de opdrachtgever.

Documentenanalyse
Voor de opdracht naar verwarde personen in het midden des lands lees ik nog de gespreksverslagen van een paar interviews na en bekijk hoeveel er al geaccordeerd zijn door de geïnterviewde personen. Binnenkort starten we met de nota van bevindingen op basis van de document die we als achtergrond hebben gekregen voor de documentenanalyse.

Maatschappelijke agenda
Met collega Paulien regel ik de toegang tot de info mailbox voor de uitvoeringsopdracht van de Maatschappelijke Agenda bij een gemeente in Zuid-Holland. Hier ga ik de projectleider vervangen. De gemeente heeft een Maatschappelijke Agenda (MAG) opgesteld met acht maatschappelijke doelen waaraan inwoners, verenigingen en organisaties de komende jaren gaan werken. Wij hebben de taak om een overkoepelend plan te maken, samenwerking te stimuleren en initiatieven aan te jagen.

Acquisitiegesprek
Aan het eind van de ochtend heb ik een acquisitiegesprek met collega’s Jacqueline, Demet, Bouchra en Fatima. We bespreken de ontwikkelingen in het sociaal domein en kijken waar mogelijkheden zijn voor B&A en maken afspraken over te nemen acties. Jacqueline heeft alle afspraken vastgelegd en een nieuwe datum is gepland om elkaar te informeren over de genomen acties.

Netwerk
In de loop van de middag ga ik naar Charles, een bekende in mijn netwerk die mij benaderd heeft, omdat ik weer bij B&A werk in het sociaal domein en hij, werkzaam bij Transactieland, onderzoek verricht naar netwerksamenwerking van welzijn/zorg en sociale teams in wijken. Het was een nuttig gesprek met veel kennisuitwisseling.


WEER THUIS

Ik pak aan het eind van de middag de trein vanuit Amsterdam naar huis en klap mijn laptop open en zie de vraag van collega Jessica om een verhaaltje over mijn werkdag te schrijven. Dat doe ik dan maar gelijk. Ik ben zo weer in Apeldoorn om op het boemeltje naar Zutphen te stappen. Dan pak ik weer de fiets naar huis en ben rond zevenen weer thuis.

Wil je meer weten over het werk van een adviseur bij B&A? Ik vertel er graag meer over.

Gerard Nieuwe Weme / Adviseur