070 30 29 500 info@bagroep.nl
hero image
22-10-2020

Feyenoord en PIT 010 gaan samenwerken in IJsselmonde

Feyenoord en welzijnsaanbieder PIT 010 slaan de handen ineen. Deze week werd een officiële samenwerkingsovereenkomst getekend om gezamenlijk aan de slag te gaan in IJsselmonde. Met de samenwerking willen Feyenoord en PIT 010 de sportparticipatie onder jongeren bevorderen, maar hen daarnaast ook onderwijsondersteuning en begeleiding naar werk bieden.

Twee organisaties met een gemeenschappelijke ambitie: samen aan de slag in IJsselmonde om daar de sportparticipatie te verhogen, onderwijsondersteuning te bieden en deelnemers te begeleiden naar werk. Zowel Feyenoord, als PIT 010 heeft al ervaring op dit vlak en met deze kennisbundeling kunnen de programma’s van beide partijen versterkt worden. PIT 010 heeft als doel het welzijn van de inwoners te bevorderen door kinderen, jongeren en hun ouders op laagdrempelige wijze te begeleiden. Bij Feyenoord loopt sport als een leidraad door alle programma’s.

Zowel Feyenoord, als PIT 010 is erg blij met de samenwerking.

‘Met deze samenwerking zetten we beide organisaties volledig in hun kracht’
vertelt Ton Strooband, manager maatschappelijk zaken bij Feyenoord

‘De impact van onze club en kennis van sport als doel, maar vooral ook als middel, kunnen we inzetten om PIT 010 te helpen hun doelstellingen te realiseren. In dit geval is dat om IJsselmonde en haar inwoners het spreekwoordelijke duwtje in de rug te geven.’

Oscar Papa van PIT 010 vult hem aan: ‘PIT 010 is al jaren actief met activiteiten voor kinderen en jongeren in IJsselmonde. Samen met Feyenoord creëren we nu de unieke situatie om het aanbod van sportactiviteiten, huiswerkbegeleiding en stageplaatsen voor de jeugd van IJsselmonde te combineren en te vergroten. Hiermee vergroten we hun kansen op een toekomst met perspectief en daar zetten we graag met Feyenoord onze schouders onder!’

Foto’s gemaakt door: Tobias Kleuver

Meer weten over deze samenwerking? Stel je vraag aan Oscar Papa:

Oscar Papa / directeur/bestuurder

PIT 010 voert het welzijnswerk uit in Rotterdam IJsselmonde, voor en door bewoners. Actieve bewoners, talloze vrijwilligers, talentvolle stagiair(e)s en professionals werken hier samen aan een sterker IJsselmonde. In deze hoedanigheid is PIT 010 betrokken bij het signaleren van geldproblemen en ondersteunen van mensen. Meer informatie op www.pit010.nl. PIT 010 wordt uitgevoerd door B&A.