070 30 29 500 info@bagroep.nl
hero image
22-08-2023

In gesprek met Cynthia Kempenaar, Buurtteammedewerker bij Buurtteam Gaasperdam, een project van B&A.

In de rubriek ‘In gesprek met…’ spreken we onze professionals om je een goed beeld te geven van wat hen beweegt, waar ze enthousiast van worden en wat werken bij B&A voor hen betekent. Dit keer kijken we mee met Cynthia Kempenaar, Buurtteammedewerker bij Buurtteam Gaasperdam, een project van B&A.

Sociaal betrokken hart

“Sinds maart 2022 ben ik werkzaam bij B&A als Buurtteammedewerker bij Buurtteam Gaasperdam. Een hele fijne locatie en team!” vertelt Cynthia “Ik werk al bijna mijn hele loopbaan in Amsterdam Zuidoost. Toen ik de vacature online voorbij zag komen voor de functie Buurtteammedewerker Zuidoost, werd ik enthousiast en begon mijn maatschappelijk, sociaal betrokken hart sneller te kloppen.”

Iedereen moet kunnen participeren.

“De functie sprak me zo aan, omdat de Amsterdammer met zijn of haar hulp vraag centraal staat binnen het  Buurtteam en door diverse aanwezige professionals geholpen kan worden. Amsterdam is een diverse stad met verschillende culturen, ik vind het heel belangrijk dat iedereen kan participeren met zijn eigen kunde en mogelijkheden. Werken binnen het Sociaal Domein spreekt me om die reden ook aan.”

Niet elke Amsterdammer is hetzelfde

Cynthia Kempenaar

“Werken bij het Buurtteam is geen dag hetzelfde; de ene dag zit je op de inloop, ( hier kan men voor diverse vragen zonder afspraak terecht ) of heb je huisbezoeken, bijeenkomsten, gesprekken met diverse netwerkpartners. Als Buurtteammedewerker heb je ook een eigen caseload, waarbij je zorg draagt dat je ondersteuning biedt aan de Amsterdammer, soms samen met diverse netwerkpartners zoals MEE, OKT en WPI.” zegt Cynthia “Het geeft mij voldoening maar vooral energie als ik iemand kan ondersteunen, maar ook soms de vraag achter de hulpvraag naar voren kan halen. Niet elke Amsterdammer is hetzelfde of even mondig.”

Werken vanuit je hart

“Soms gaat ondersteuning je ook aan het hart als een moeder een traantje weg pinkt, bij het vertrek van haar zoon die begeleid gaat wonen. Met een arm om haar heen, weet ik dan ook aan te geven, dat ik als moeder ook een traan zou laten en langzaam verschijnt er dan een glimlach op haar gezicht.”

“Laatst kreeg ik nog een app bericht van een Amsterdammer, die ik had bijgestaan met een waterschade en dat duurde een tijdje voordat het geregeld was. Met de woorden in de app, ‘God bless you for your help’, kon ik mijn dag weer beginnen.”

Buurtteam Zuidoost is een leuke werkplek

“Ik raad het aan om bij het Buurtteam Zuidoost te werken, omdat de bewoners van Zuidoost het verdienen om dagelijks geholpen en bijgestaan te worden. De medewerkers van het Buurtteam zijn de draaiende factor met hun betrokkenheid voor hun professie en de buurt. Overigens vind ik Buurtteam Zuidoost een leuke plek om te werken met diverse collega’s.”

“Als iemand mij dan ook bij een verjaardagfeestje aan zou spreken over mijn werk, dan vertel ik dat graag met passie en met een glimlach. gezien de diversiteit van het werk is geen dag hetzelfde en dat maakt het voor mij plezierig en een aanrader.”