070 30 29 500 info@bagroep.nl
hero image
04-05-2023

In gesprek met Ruby Hijdra, HR Medewerker

In de rubriek ‘In gesprek met…’ spreken we onze professionals om je een goed beeld te geven van wat hen beweegt, waar ze enthousiast van worden en wat werken bij B&A voor hen betekent. Dit keer kijken we mee met Ruby Hijdra, HR Medewerker bij B&A.

geen éénpitter meer

“Van werken bij een welzijnsorganisatie werd ik heel enthousiast. Ik had echter een functie als éénpitter en dat vond ik minder leuk.” vertelt Ruby “Dus toen ik getipt werd dat er bij B&A een medewerker HR werd gezocht en duidelijk was dat de afdeling HR een team is, twijfelde ik niet, en heb ik gesolliciteerd. Inmiddels werk ik al anderhalf jaar bij B&A. En een éénpitter ben ik zeker niet meer. Ik heb een duo functie met Anne (Twigt, red.). En ik zit inmiddels in de feestcommissie.”

Nooit saai

“Mijn werk is heel divers. Anne en ik ondersteunen de hele afdeling én alle medewerkers administratief. Een gemiddelde werkdag is zo gevuld. Er zijn werkzaamheden die elke dag terugkomen, maar daarnaast komt er altijd wel wat bij dat niet op de planning staat. Het is nooit saai. Een telefoontje, een e-mail bericht, een bericht op B&A4U, het afgeven van belangrijke documenten, alles draait om de medewerkers. De vragen die zij hebben en de ondersteuning die zij nodig hebben proberen wij zo goed mogelijk te leveren. Ik doe de deur pas dicht wanneer de laatste brief op de post is.”

het hart van de organisatie

Ruby Hijdra

“Het werken in het sociaal domein vind ik bijzonder. Ik zie het niet als hulpverlening maar als actieve preventie en steun bij participatie. Iedereen mag meedoen. Zo zie ik onze functie als HR-afdeling ook. Wij zijn het hart van de organisatie, de verbinding tussen bestuur, management en medewerkers. Wij proberen er voor te zorgen dat iedereen binnen de organisatie kan en mag meedoen. Dat gevoel werd voor mij heel erg versterkt tijdens de teambuildingsessie van onze afdeling vorig jaar. Ik vond het bijzonder om toen te merken dat we echt als team opereerden en hoe waardevol dat kan zijn.”

persoonlijke bijdrage aan de maatschappij

“Werken in het sociaal domein geeft mij het gevoel dat ik persoonlijk iets kan bijdragen aan de maatschappij. Ik vind het mooi dat ik dat kan doen bij een organisatie die midden in de maatschappij staat en die ondanks de relatieve grootte toch goed oog blijft houden voor wat er bij ‘onze’ bewoners gebeurt. Want voor hen doen we het uiteindelijk allemaal.