070 30 29 500 info@bagroep.nl
hero image
21-11-2022

Nieuwsbericht: Lokaal netwerk voor dementieondersteuning in Amsterdam Zuidoost van start

B&A en dochteronderneming Buurtteam Amsterdam Zuidoost dienden begin deze zomer samen met partner Odensehuis een subsidie in bij ZonMw voor de uitwerking en verduurzaming van een lokaal netwerk voor samenhangende dementieondersteuning in Amsterdam Zuidoost.

Onlangs kregen we te horen dat wij van start konden gaan!

De slag vanuit de wetenschap naar de beleving van mensen met dementie en een dienstbare ondersteuning mist. Vanuit de theorie van de sociale benadering dementie blijkt dat het opbouwen, onderhouden en behouden van een netwerk rondom de persoon met dementie van start tot einde cruciaal is voor de kwaliteit van leven van die persoon. Hierin willen we in Amsterdam Zuidoost de slag maken door het gehele netwerk van begin tot eind allereerst bewust hiervan te maken. Vervolgens is het de kunst hen hier bewust van te houden en hen ook een rol in te laten vervullen.

Dinsdag 11 oktober vond de startbijeenkomst plaats van dit project samen met het netwerk. Tijdens deze avond aten de deelnemers gezellig samen een kop soep en maakten zij nader kennis. Na de kennismaking deelden zij verschillende ervaringen en bepaalden zij de vier categorieën van de klantreizen. Het was een leerzame avond!

De komende tijd is het netwerk druk bezig met het uitwerken van de klantreizen. Hierna volgen twee opeenvolgende leersessies met het ontwikkelen en evalueren van plannen van aanpak. Het project eindigt na de zomer van 2023 met een eindbijeenkomst.

Meer weten over dit project? Neem contact op met:

Marrit van der Borght / junior adviseur