070 30 29 500 info@bagroep.nl
hero image
20-05-2020

Mathilde Corsten genomineerd voor ‘Gouden Bezem Award'

Dit jaar wordt op 26 mei voor het eerst ‘de Gouden Bezem Award’ uitgereikt aan een ‘moedige en creatieve professional in het sociaal domein’. Een onafhankelijke jury nomineerde vijf kanshebbers en Mathilde Corsten, B&A Wmo directeur, is één van die vijf genomineerden! Daar zijn we trots op.

Kijk naar wat iemand wél kan

In maart konden professionals zichzelf of een ander aanmelden voor deze award. B&A Wmo directeur Mathilde Corsten wérd door iemand aangemeld en is uit alle aanmeldingen gekozen als een van de vijf genomineerden.

In haar Wmo-werk gelooft Mathilde in  een nuchtere, laagdrempelige aanpak om te zorgen dat kwetsbaren in de samenleving geholpen kunnen worden.

Mathilde: “Als iemand zelfstandig kan wonen en zelfstandig dingen kan ondernemen, gaan wij graag uit van wat iemand wél kan, wat nog wel lukt, vanuit de eigen kracht. Maar zo vaak wordt onderschat waar iemand zelf toe in staat is met behulp van begeleiding. Ik vind dat wij ons werk het beste doen, als iemand daarna ook zonder ons zou kunnen. Niet betuttelen en overnemen, maar als mens naast iemand staan. Iemand helpen écht zelfredzamer te worden. Dit begint met dingen makkelijker maken.”

Gouden Bezem Award

Deze ‘Gouden Bezem Award’ is in het leven geroepen voor creatieve professionals in het sociaal domein die hun gezond verstand gebruiken. Professionals die de mens centraal zetten en verder durven kijken dan het web van regels en wetten binnen het domein. De winnaar wordt bekend gemaakt op 26 mei tijdens het online inspiratie-event ‘Gezond Verstand in het Sociale Domein’. Wil je meer weten over de award of dit event? Kijk dan op www.nieuwebezems.com.

Update 27 mei: De winnaar is geworden Ronald Helder. Door IT te verbinden met zijn eigen levenservaring, helpt hij anderen op een innovatieve en creatieve manier. Met zijn initiatief Stamtafel gaat hij eenzaamheid tegen. Een prachtig initiatief in het sociaal domein!

Wil je meer weten over de manier waarop wij Wmo begeleiding aanpakken of heb je een vraag voor Mathilde? Neem contact met haar op!

> meer over onze Wmo begeleiding op wmo.bagroep.nl