070 30 29 500 info@bagroep.nl
hero image
25-03-2020

THUISWERKEN DOOR DE CORONA MAATREGELEN

EEN WERKDAG VAN JAAP WAKKER, WMO BEGELEIDER

WIJ ZIJN ER VOOR ONZE CLIËNTEN, JUIST NU!

Jaap Wakker is Wmo begeleider in Amsterdam Oost. Oorspronkelijk komt Jaap uit de creatieve hoek. Hij heeft de kunstacademie gedaan, een muzikale opleiding gevolgd en in de muziek gezeten.

‘Ik zeg altijd dat ik in de muziek heb leren luisteren en in de kunst heb leren kijken. Toen ik later een flinke switch maakte merkte ik vooral in mijn praktijk voor counseling en EMDR dat deze eigenschappen erg goed van pas komen. In mijn werk als Wmo begeleider is dat niet anders’.

ANGSTIGE TIJDEN

Niemand zal het ontkennen als we iemand horen zeggen dat we in een angstige tijd leven. Ineens zijn met de overweldigende komst alle vanzelfsprekendheden in een ander daglicht komen te staan en is het maar de vraag wat er allemaal gaat gebeuren. Toch durf ik te zeggen dat het afbrokkelen van al die vanzelfsprekendheden ons ook kansen biedt om beter te beseffen dat er vóór deze bizarre tijd al een grote groep mensen bestónd die dagelijks in onzekerheid leeft. Inderdaad: de kwetsbaren, waarvoor wij mogen werken!

THUISWERKEN

Op dit moment werk ik thuis in mijn praktijkruimte, waar ik jarenlang als zelfstandige heb gewerkt. De ruimte is hiermee een stukje B&A-grondgebied geworden.

Omdat ik mij in een oude vertrouwde ruimte bevind, is het voor mij totaal niet lastig om een dagelijkse structuur te handhaven. Ik begin tegen 9.00 uur en pauzeer tussendoor door beneden koffie te drinken en later nog eens door naar de winkel te lopen voor wat boodschappen, en voordat ik het weet is het tegen 17.00 uur en is de werkdag alweer om.

Ik bel met cliënten om lopende zaken door te nemen en daarop actie te ondernemen en ik ben uiteraard beschikbaar voor een praatje over de tijd waarin we leven. De behoefte om zich erover te uiten is merkbaar aanwezig bij de cliënten.

VERBINDINGEN EN INITIATIEVEN

Hoewel het persoonlijk contact door mij ook erg gemist wordt, is iedereen – cliënt en collega – nog steeds gemakkelijk bereikbaar en voel ik me onverminderd met iedereen verbonden.

En hoe mooi is het om te zien hoe collega’s en concullega’s in het werkveld zich inzetten om positief en dienstbaar te blijven. Door het beheer van de app “100% Oost” zie ik bijvoorbeeld ook ineens nieuwe verbindingen en initiatieven ontstaan. Prachtig! De wijze waarop vanuit B&A wordt gecommuniceerd doet me ook goed. Het ademt passie en menselijkheid en dat hebben we juist nu hard nodig!

Positief

En dan nog dit: Na het thuiswerken vond ik gisteren een anoniem briefje op de mat, duidelijk door een kind geschreven: “Lieve mevrouw/meneer, Denk aan positieve dingen en wees niet bang voor het Corona.” Wat er ook staat te gebeuren: deze tekst draag ik met me mee!

Heel veel succes, wijsheid en gezondheid toegewenst uit Krommenie!

Jaap Wakker
j.wakker@bagroep.nl
06 – 34 93 20 85

B&A Wmo begeleiding
B&A biedt Wmo begeleiding in heel Nederland. Wij hanteren een wijkgerichte aanpak met als uitgangspunt dat bewoners centraal in de wijk worden geactiveerd en ondersteund. Kijk op wmo.bagroep.nl voor onze Wmo begeleiding in het land.