070 30 29 500 info@bagroep.nl
hero image
08-11-2019

Gemeente Den Haag & B&A starten samen 'Werkfit-traject'

Vanuit de bijstand weer aan het werk

De gemeente Den Haag en B&A gaan het komende jaar gezamenlijk de uitdaging aan om mensen die al geruime tijd niet aan het werk zijn, klaar te stomen voor de arbeidsmarkt. Onze opdracht is om 150 alleenstaande ouders en 150 hoogopgeleiden met een bijstandsuitkering door middel van een ‘Werkfit-traject’ te laten uitstromen naar werk.

Persoonlijke aandacht staat centraal

We denken vanuit kansen en gaan in gesprek over iemands interesses en kwaliteiten. Ieder Werkfit-traject is persoonlijk en maatwerk, we doen wat nodig is: individuele begeleiding, collectieve trainingen en het betrekken van iemands gezin en sociale omgeving.

Alle deelnemers gaan aan de slag met hun persoonlijke ontwikkeling, op een manier die bij hun situatie past. Wij werken aan de hand van drie ontwikkelstappen:

ONZE AANPAK

Iedereen heeft zijn of haar eigen kwaliteiten en wensen, we kijken naar wat iemand wél leuk vindt. Maar, we onderzoeken ook of iemand een reëel beeld heeft van zijn of haar belemmeringen. Vervolgens werken onze begeleiders samen met de deelnemers aan het wegnemen van deze belemmeringen. Denk bijvoorbeeld aan het regelen van kinderopvang of het stabiliseren van psychische problematiek. Deelnemers kunnen daarbij ook gebruikmaken van mogelijkheden van ondersteunende diensten die de gemeente Den Haag aanbiedt, zoals schuldhulpverlening, wanneer iemand geldproblemen heeft.

“ Iedereen heeft zijn of haar eigen kwaliteiten en wensen, we kijken naar wat iemand wél leuk vindt.”

We kijken ook wat iemand nodig heeft om zijn of haar persoonlijke effectiviteit te verbeteren, bijvoorbeeld op het gebied van taalvaardigheid, gezonde leefstijl, of werken aan een dagritme. Ook stimuleren en enthousiasmeren we de deelnemers om op pad te gaan en nieuwe ervaringen op te doen. Zo leren ze waar hun talenten liggen en ontdekken in veel gevallen dat ze meer kunnen dan ze dachten.

Aan het eind van het traject hebben deelnemers een duidelijk beeld van zichzelf en hun (potentiële) positie op de arbeidsmarkt. Ze weten wat ze willen, wat ze kunnen en zijn klaar voor een volgende stap. Iemand is in staat om actief op zoek te gaan naar het liefst een betaalde baan of bijvoorbeeld vrijwilligerswerk.

Meer weten over het Werkfit-traject in Den Haag? Stel je vraag aan:

Jacqueline Hoogland / adviseur