070 30 29 500 info@bagroep.nl
hero image
08-04-2019

Nieuws

Workshop intensieve jongerenaanpak

Intensieve jongerencoaches van onder andere Futuro, onderdeel van B&A, hebben tijdens de jaarlijkse Focusdag in Rotterdam op maandag 7 april jl. een workshop verzorgd. In korte sketches maakten zij voelbaar waar de intensieve jongerenaanpak voor staat: outreachend zijn, aansluiten bij de leefwereld van de jongeren en waar nodig ‘buiten de lijntjes kleuren’. De intensieve jongerenaanpak wordt uitgevoerd door jongerencoaches van Enver, JOZ, Exodus, Wmo Radar, Stichting Humanitas en Futuro in de wijkteams van Rotterdam.

Over de focusdag

De jaarlijkse Focusdag is een inspiratie- en scholingsdag voor professionals welzijn, zorg en jeugd in Rotterdam. Er is veel aandacht voor de ontwikkeling van deze vakgebieden en uiteraard ook voor het onderling uitwisselen van ervaringen, contact leggen en vergroten van kennis.

Ruim 1.250 professionals bezochten deze zevende editie met dit jaar als thema: Leren, wie is er niet groot(s) mee geworden. In de presentaties en workshops kwamen leerzame praktijkvoorbeelden naar voren, maar ook aan gemaakte missers en behaalde successen om hierin met en van elkaar te leren. Het motto van de Focusdag luidt dan ook “Samen leren en ontdekken hoe het beter kan”.

> www.futuro.nl
Futuro is onderdeel van B&A.

De sketches zorgden voor veel interactie in de zaal wat de workshop erg geslaagd maakte. Er was een goede afspiegeling van het werkveld in Rotterdam in de zaal aanwezig: onderwijs, welzijn en zorg. Samen kunnen we het verschil voor jongeren maken.
Ali Bouchtoubi en Edevaldo Silva / Jongerencoaches van Futuro