Een werkdag van junior adviseur Sabine Bernard

Nieuwsgierig naar het leven van een junior adviseur bij B&A?

Sabine Bernard is in januari 2017  gestart als stagiaire adviseur. Na het succesvol afronden van haar studie, is zij direct aan de slag gegaan als junior adviseur en onderzoeker.

ZO ZIET EEN DAG VAN SABINE ERUIT

Van Brabant naar Zuid-Holland

Mijn wekker gaat om 5:35 uur. Ik fris mezelf op en maak ontbijt voor onderweg. Om 6:20 uur stap ik in de auto en rijd ik naar station Breda. Daar neem ik de krant ‘Metro’ met een glimlach in ontvangst van twee heren die deze elke dag op het station uitdelen. Om 6:55 uur stap ik in de trein en verruil ik het gezellige Brabant voor het (toch ook wel gezellige) Zuid-Holland. Tijdens mijn treinreis lees ik de krant en eet ik kwark met muesli. Om 7:45 uur arriveer ik op station Den Haag, waarna ik tegen de klok van 8 op het kantoor van B&A aankom.

Adviesoverleg

Ik begin met cappuccino en een glas water. Daarna neem ik, vanwege de flexplekken, plaats achter een willekeurig bureau. Ik open mijn laptop en beantwoord mijn mail. Om 9 uur start het driewekelijkse adviesoverleg. Tijdens dit overleg bespreken wij onder meer lopende opdrachten, openstaande offertes en interne zaken. Tegen half 11 is het overleg afgelopen en gaat ieder weer zijn eigen gang.

Diversiteit aan opdrachten

Als adviseur zit je in diverse opdrachten. Zo loopt er momenteel een onderzoek over de mogelijke fusie van een paar gemeenten in Brabant, waarvoor onder meer rondetafelgesprekken georganiseerd worden. De organisaties die hierbij aan dienen te sluiten, ontvangen een uitnodiging. Met behulp van ons secretariaat maak ik die in orde, zodat ze verstuurd kunnen worden. Rond 12 uur gaan we met het adviesteam een rondje wandelen. Even ‘buitenspelen’ en de benen strekken, zodat we daarna weer fris verder kunnen. Tussen half 1 en half 3 zit ik samen met twee collega’s om te brainstormen over de aanpak in een aanbesteding die we momenteel hebben lopen. Naast adviesopdrachten ondersteun ik als proces-ondersteuner onze uitvoeringsorganisatie Civic Amsterdam. Hiervoor maak ik onder andere aan het begin van elke maand een maandrapportage. Ik besluit alvast een begin te maken en het later af te ronden. Om half 4 help ik onze stagiaire met het analyseren van kwantitatieve gegevens voor haar masterscriptie, waarna ik rond half 5 mijn spullen inpak en de reis naar huis begint.

Voetballen

Om 18:15 uur ben ik thuis. Ik eet snel en doe daarna mijn voetbaloutfit aan. Daarna vertrek ik naar mijn voetbalvereniging, waar mij helaas een zware training te wachten staat. Om 20:15 uur verlaat ik moe maar voldaan de groene grasmat. Ik stap onder de douche en ga nog even op de bank zitten om de dag door te spreken met mijn vriend. Om 22:30 uur ga ik slapen. Al met al een productieve dag.

 

December 2017