Wmo begeleiding nu ook in Capelle aan den IJssel

Sinds begin mei bieden wij ook Wmo begeleiding aan in Capelle aan den IJssel. Vanuit de locatie Werkplein IJsselgemeenten ondersteunt onze Wmo begeleider Valérie van der Meule cliënten vanaf 18 jaar op verschillende leefgebieden zoals postzaken, herstellen van dag- en nachtritme, het vinden van dagbesteding en gezondheid. Capelle is de achtste gemeente waar we vanuit B&A Wmo begeleiding aanbieden.

Werkplein IJsselgemeenten

Op het Werkplein IJsselgemeenten in Capelle aan den IJssel zijn verschillende organisaties gevestigd, waaronder het UWV, en verschillende onderdelen van de afdeling Sociale Zaken van de gemeenten Capelle aan den IJssel, Zuidplas en Krimpen aan den IJssel.

‘We zijn erg blij met onze werkplek op deze locatie’, geeft Van der Meule aan. ’Op een netwerkbijeenkomst raakte ik in gesprek met twee medewerkers van het jongeren team van het Werkplein. Zij waren blij met een partij waar ze inpandig cliënten naar door konden verwijzen en ik was nog op zoek naar een geschikte locatie. Vervolgens was deze werkplek snel geregeld. Mooier kan niet, ook omdat we nauw samenwerken met de organisaties gevestigd op het Werkplein IJsselgemeenten.’

Over Wmo begeleiding

Wmo begeleiding bestaat grofweg uit twee diensten, ambulante begeleiding en dagbesteding. Daarnaast bieden we ook 1-op-1 begeleiding en een inloopmogelijkheid aan. Wij hanteren een wijkgerichte aanpak, waarbij een Wmo begeleider samen met een cliënt kijkt naar wat er in de omgeving van de cliënt aanwezig is. B&A werkt daarvoor nauw samen met het informele netwerk van een cliënt, wijkteams, vrijwilligers, formele zorginstellingen, ondernemers en de gemeente.

Onze werkwijze kenmerkt zich door:

  • Oplossingsgerichte coaching
  • Wijkgerichte aanpak in samenwerking met lokale partners
  • Herkennen en stimuleren van eigen kracht en talent van een cliënt
  • Denken in kansen en mogelijkheden

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden in uw gemeente?

Neem dan geheel vrijblijvend contact op met Mathilde Corsten, directeur Wmo begeleiding, voor een oriënterend gesprek. Zij vertelt u graag wat wij voor u kunnen betekenen.

Mathilde Corsten
T: 06 51 00 50 20
E: m.corsten@bagroep.nl