INTERIM VEILIGHEIDSMANAGER BIJ GEMEENTE ALMERE

In december 2018 is Otto Schildknegt als interim veiligheidsmanager gestart bij gemeente Almere. Wij kennen Schildknegt als directeur van Futuro, onderdeel van B&A, een organisatie die zich bezighoudt met jeugd en veiligheid. Hoogste tijd om eens bij te praten over zijn bijdrage aan een veilig Almere.

WAT DOET EEN VEILIGHEIDSMANAGER?

De gemeente Almere kent verschillende veiligheidsmanagers, Schildknegt neemt tijdelijk gebied West op zich. Samen met partners en bewoners wil de gemeente Almere zaken aanpakken die veelal spelen in de openbare ruimte om verloedering en overlast in de buurt tegen te gaan. Schildknegt is in deze aanpak als veiligheidsmanager de spin in het web en trekt daarin op met interne en externe partners. Hij vangt signalen op vanuit de buurt, bijvoorbeeld door contacten te onderhouden met wijkregisseurs, wijkagenten, scholen, corporaties en welzijnswerk. Zodra er een overlastmelding bekend is, gaat hij als veiligheidsmanager kijken wat er gedaan moet worden. ‘Ik opereer hierbij tussen de inhoud en het bestuurlijk systeem, maar mijn focus en expertise ligt op de inhoud. Als je niet meedoet weet je ook niet hoe je beleid moet maken’, aldus Schildknegt.

TERUGDRINGEN VAN OVERLAST EN CRIMINALITEIT

Het is van belang om problemen en risico’s vroeg te signaleren, zodat er bijgestuurd kan worden waar nodig. Als veiligheidsmanager neemt Schildknegt deel aan verschillende overleggen. Hij is onder andere voorzitter van het Jeugd Interventie Team, die de problematiek rond jeugdgroepen aanpakt. Daarnaast heeft hij wekelijks een operationeel overleg met de teamchef van de politie en korte lijnen met het Veiligheidshuis. In het Veiligheidshuis werken instanties op één locatie samen aan opsporing, vervolging, berechting, zorg en hulpverlening om overlast en criminaliteit terug te dringen.

MEER WETEN OVER JEUGD EN VEILIGHEID?

Neem geheel vrijblijvend contact met mij op voor een oriënterend gesprek. Ik vertel u graag wat wij voor u kunnen betekenen.

Opdracht

medewerker profielfoto

Wilt u meer weten?
Vraag het aan:

Otto Schildknegt

o.schildknegt@bagroep.nl 06 2841 4145
Meer over Otto Schildknegt

Opdrachtgever:
Gemeente Almere
Periode: 2018 - 2019
Projectnummer: 35776