POZO, opbouwwerk in Amsterdam Zuidoost

Civic Amsterdam (onderdeel van B&A) voert in opdracht van de gemeente in Amsterdam-Zuidoost het Participatie en Opbouwwerk Zuidoost uit onder de naam POZO.

Sinds 1 mei 2011 zet het team van POZO zich in om de participatie van bewoners in dit stadsdeel te vergroten. Bijvoorbeeld door stadsdeelbewoners deel te laten nemen aan het maatschappelijke leven via (vrijwilligers)werk of een opleiding of cursus. Maar participatie betekent ook dat bewoners betrokken zijn bij hun eigen wijk, dat ze contacten met buurtgenoten onderhouden en dat ze meedenken over belangrijke beslissingen van het stadsdeel en andere organisaties in Zuidoost. Dit is niet altijd makkelijk maar leverde al een aantal mooie initiatieven op, zoals het Studenten Eetcafé, een plek voor Spaanstalige vragen en het Welkomstc omité.

Kenmerkend voor onze B&A aanpak is dat de sociaal werkers van POZO veel op straat in de verschillende buurten zijn te vinden.

Website en Facebook

POZO heeft een plek op website van Civic Amsterdam. Neem een kijkje op www.civicamsterdam.nl/pozo. Via facebook houdt POZO contact met de buurtbewoners. De pagina is voor iedereen met hart voor Zuidoost.

 

 

Opdracht

medewerker profielfoto

Wilt u meer weten?
Vraag het aan:

Bertine Spijkers

b.spijkers@civicamsterdam.nl 06 2188 5408
Meer over Bertine Spijkers

Opdrachtgever:
Gemeente Amsterdam
Periode: 2011 - heden
Projectnummer: 56045

Onze organisaties