Werklocatie voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt

De Proeftuin van Holland en B&A zijn 1 mei jl. gestart met een werklocatie in Boskoop voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Deelnemers aan dit project kunnen werkervaring opdoen op verschillende gebieden. Er zijn werk- en stageplekken in de groenvoorziening en kwekerij, op het gebied van facilitair onderhoud, maar ook horecawerkzaamheden behoren tot de mogelijkheden. Het project motiveert mensen om verschillende vaardigheden te ontwikkelen en biedt deelnemers daarnaast ook structuur en dagritme.

Verschillende werk- en stageplekken

Wij zoeken in overleg met een deelnemer en zijn of haar begeleider of Wmo consulent naar passende werkzaamheden. Voorbeelden van werk- en stageplekken bij de Proeftuin van Holland zijn:

·         Werken in de kwekerij en in het groen
·         Kweken van exotische vruchten en planten
·         Werken in het technisch onderhoud
·         Horeca activiteiten zoals helpen in de Theeschenkerij
·         Werken als gastvrouw/ gastheer
·         Werken in het facilitair onderhoud

De werkzaamheden zijn van maandag tot vrijdag van 9.00-16.00 uur. Voor mensen woonachtig buiten Boskoop kunnen we afspraken maken over het vervoer.

Doel

Het doel van de samenwerking is om mensen met een afstand tot de samenleving en/of de arbeidsmarkt weer te laten ervaren hoe het is om te werken. En hen zo te motiveren om verschillende vaardigheden te ontwikkelen. Ze leren onder andere werknemers- en vakvaardigheden en ontwikkelen competenties om te solliciteren. Daarnaast staan ontmoeting en samenwerking centraal in dit project.

Over ons

De Proeftuin van Holland is een informatief en educatief centrum voor én over de sierteeltsector. Bezoekers kunnen volop genieten van rust en natuur. De Proeftuin van Holland biedt ook diverse recreatieve activiteiten om de bezoeker kennis te laten maken met de natuur en de sierteeltsector.

B&A is een advies- en uitvoeringsorganisatie in het sociaal domein. B&A ondersteunt overheden en organisaties bij het oplossen van maatschappelijke vraagstukken. B&A biedt pragmatische en vindingrijke oplossingen voor welzijn, werk en zorg.

Meer weten

Wilt u meer weten over dit project of werkwijze? Neem dan contact op met Mathilde Corsten, m.corsten@bagroep.nl.

Dit project is afgesloten.

Opdracht

medewerker profielfoto

Wilt u meer weten?
Vraag het aan:

Mathilde Corsten

m.corsten@bagroep.nl 06 5100 5020
Meer over Mathilde Corsten

Opdrachtgever:
Boskoop
Periode: 2017 - 2018
Projectnummer: 57005