Onze historie

In 1991, inmiddels al weer ruim 25 jaar geleden, is B&A opgericht en voerden we onderzoek uit. Meten, monitoren en evalueren waren onze eerste diensten. Dat deden we voor gemeenten, ministeries en provincies. Na een aantal jaren gingen onze handen ook jeuken om zelf de uitvoering van onze adviezen ter hand te nemen.

Rond het jaar 2000 werden de eerste stappen daartoe gezet, via diverse kleinere welzijnsprojecten en via de oprichting van onze ondernemershuizen. De doorbraak kwam in 2007 toen in het oude Amsterdamse stadsdeel Zeeburg de aanbesteding welzijn werd binnengehaald. Die is uitgegroeid tot wat nu Civic Amsterdam is. Daarna volgden welzijnsopdrachten in Rotterdam, Enschede en recentelijk Amersfoort. Met de toevoeging van Futuro in 2016, voegden we een specialisatie toe om jongeren te ondersteunen die problemen hebben met het afmaken van hun opleiding en het vinden van stageplekken en betaald werk. De Jongeren Service Punten en de rebounds zijn hun specialisme. Al deze lokale uitvoeringsactiviteiten werken onder een eigen (lokaal) label.

Sinds een aantal jaar werken we landelijk aan het toeleiden naar werk van jongeren en volwassenen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt. In 2017 zijn we gestart met het landelijk uitvoeren van  Wmo-arrangementen dagbesteding en ambulante ondersteuning. Dit doen we onder het Werk- en Wmo-diensten label van B&A.

Anno nu hebben we ook nog steeds een kleine onderzoeks-en adviesgroep die onder het B&A-label werkt in opdracht van met name gemeenten. Ervaren adviseurs en enthousiaste jonge onderzoekers met frisse ideeën werken dagelijks aan advies- en onderzoeksprojecten in het sociaal domein. Onze specialismen zijn onderzoek en evaluaties, procesbegeleiding, organisatie-advies en kwartiermakerschap.

Onze gemengde DNA van advies en lokale uitvoering, maakt dat we (be)denkers en doeners zijn. Zo kunnen we constant beleids- en uitvoeringskennis met elkaar kruisbestuiven, om onze expertise van en in het sociaal domein te blijven ontwikkelen. Dat leidt regelmatig voor onze opdrachtgevers tot nieuwe inzichten en uitvoeringspraktijken.

B&A is gecertificeerd volgens NVVK, Jongerenkeurmerk Rotterdam, ISO 9001. Wij zijn lid van Sociaal Werk Nederland.

 

medewerker profielfoto

Wilt u meer weten?
Stel uw vraag per mail aan:

José ten Kroode

j.kroode@bagroep.nl
Lees meer over José ten Kroode