Kennismaken met:

José ten Kroode profielfoto

José ten Kroode


directeur/bestuurder

06 5477 1120

Ik ben José ten Kroode en samen met mijn collega Oscar Papa geef ik leiding aan B&A in de rol van directeur – bestuurder. Een belangrijk onderdeel daarvan is het onderhouden van de contacten met opdrachtgevers en samenwerkingspartners in de gemeenten waar wij actief zijn met het uitvoeren van welzijnswerk. In Amsterdam doen wij dit onder de naam Civic Amsterdam, in Rotterdam-IJsselmonde onder de naam PIT 010. In Amersfoort doen wij dit samen met Beweging 3.0 en MEE onder de naam Indebuurt033.

Ik werk, als kwartiermaker, af en toe mee bij het opzetten en vormgeven van nieuwe projecten of samenwerkingen. Ik ben altijd op zoek naar nieuwe samenwerkingsverbanden om kruisbestuivingen te realiseren. Zo zijn wij in 2016 samengegaan met Futuro, een organisatie op het gebied van jeugd en veiligheid, om gezamenlijk op te trekken in dit werkveld.

Mensen moeten in de huidige participatiemaatschappij meer zelf doen. Dit vraagt om zelfredzaamheid en samenredzaamheid. Dat is niet voor iedereen even makkelijk. Samenwerking over de domeinen heen is hierbij de sleutel. Een belangrijk onderdeel van onze visie is dat (betaald en onbetaald) werk de beste zorg is. Dat geeft structuur, ritme en vooral weer zelfrespect. Mijn interesse zit vooral in dit stuk. En hoe we dit samen voor elkaar kunnen krijgen. Daarbij is mijn credo: “laten we het gewoon doen”.

Bel of mail mij, want samen optrekken om mensen in hun kracht te zetten levert direct voordeel op. Ik vertel er graag meer over.


Expertise

  • Kwartiermaker, innovaties
  • Zorgen voor duurzame oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken
  • Brede kennis van sociaal economisch domein.
  • Ervaring in vernieuwende uitvoering en het daadwerkelijk ingevoerd krijgen van deze uitvoering.
  • Grote betrokkenheid om bewoners met een krasje tot volle ontplooiing te laten komen.