Kennismaken met:

Oscar Papa profielfoto

Oscar Papa


directeur/bestuurder

06 5135 2343

Ik ben Oscar Papa en directeur-bestuurder van B&A. Samen met mijn collega José ten Kroode geef ik leiding aan B&A Groep. Een belangrijk onderdeel daarvan is het onderhouden van de contacten met opdrachtgevers en samenwerkingspartners in de gemeenten waar wij actief zijn met het uitvoeren van welzijnswerk.

In Amsterdam doen wij dit onder de naam Civic Amsterdam, in Rotterdam-IJsselmonde onder de naam PIT 010. In Amersfoort doen wij dit samen met Welzin en MEE onder de naam Indebuurt033. Daarnaast ondersteun ik desgevraagd onze adviesafdeling als adviseur voor gemeenten en bestuurders.

Mijn interesse zit in het ontwikkelen van nieuwe zorg-welzijnsarrangementen. Met de bedoeling dat kwetsbare inwoners goed afgestemde zorg en ondersteuning krijgen in hun eigen vertrouwde buurt. Wat we daar mee bereiken is dat zij in één keer goed geholpen worden en niet van loket naar loket hoeven te sjouwen. In Amsterdam werken we daarom in de Alliantie Wijkzorg nauw samen met de zorgorganisaties. In Rotterdam hebben we een werkcombinatie gevormd met zorginstellingen die ondersteuning bieden aan ouderen, mensen met psychische en verslavingsproblemen en mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking.

Ik ben altijd op zoek naar nieuwe samenwerkingsverbanden om kruisbestuivingen te realiseren. Zo zijn wij in 2016 samengegaan met Futuro, een organisatie op het gebied van jeugd en veiligheid, om gezamenlijk op te trekken in dit werkveld.

Mijn drijfveer is het ontwikkelen van nieuwe concepten om onze opdrachtgevers verder te helpen bij het realiseren van hun doelstellingen in het sociaal domein. Onze kracht zit in het samen met burgers uitvoeren van deze nieuwe concepten. Alleen door te doen ontdek je wat wel en niet werkt. Zo kunnen we steeds meer kwetsbare mensen in hun kracht zetten.


OPINIE