070 30 29 500 info@bagroep.nl
hero image
21-04-2020

Hakim El Barzouhi

Wmo begeleider bij B&A Wmo begeleiding

HAKIM, WMO BEGELEIDER

De laatste jaren kreeg ik heel erg de behoefte om iets nieuws te doen qua werk. Ik kreeg het gevoel alsof ik vastgeroest was. Ik heb zo’n 25 jaar in de logistiek gewerkt. Ik ben jong in deze sector begonnen en hier simpelweg in blijven ‘hangen’. Er waren geen nieuwe uitdagingen meer binnen de logistiek. Het sociaal domein heeft altijd al mijn interesse gehad.

Ik ben een sociaal persoon en vind het prettig om samen met mensen te werken. Ik vind het mooi om mensen te zien groeien en sterker worden. Hiermee krijg ik het gevoel dat ik iets nuttigs bijdraag aan de samenleving. De overstap is dan ook niet uit de lucht komen vallen.

Begeleiding en ondersteuning is van essentieel belang

Eind 2017 heb ik de knoop doorgehakt en het besluit genomen ander werk te gaan zoeken. Binnen mijn netwerk kende ik al mensen die werkzaam zijn in het sociaal domein. Hierdoor kon ik ook rechtstreeks vragen stellen aan mensen die het werk al uitvoerden. Om een beetje ervaring op te doen had ik me aangemeld als vrijwilliger bij Vluchtelingenwerk Nederland. Ik ben toen aan de slag gegaan als klassenassistent bij een taalschool voor statushouders. Hier heb ik ervaren met wat voor complexe vraagstukken mensen te maken kunnen hebben. Begeleiding en ondersteuning is van essentieel belang. Zeker als het gaat om statushouders die in een compleet ‘nieuwe’ wereld terecht komen. Hierdoor realiseerde ik me dat ikzelf het verschil kan maken voor een ander. Dit sprak mij erg aan.

Kijken vanuit de mens naar de hulpvraag

Uiteindelijk heb ik nu de baan die perfect bij mij past: Ambulant begeleider in Amsterdam Noord. Tegelijkertijd ben ik toen ook aan een deeltijdopleiding Sociaal Domein (Wmo en Jeugd) begonnen.

In Amsterdam Noord bied ik begeleiding en ondersteuning aan bewoners die niet zelfredzaam zijn. Ik doe dit samen met andere netwerkpartners. Ik bied de cliënten ondersteuning dichtbij huis en/of aan huis. Hierdoor ben ik goed op de hoogte van wat er speelt. Dit zorgt ervoor dat ik meer vanuit de mens naar de hulpvraag kijk en veel minder vanuit een dossier. Deze manier van werken wekt veel vertrouwen bij cliënten en geeft mij de mogelijkheid om ondersteuning te bieden op maat. Mijn doel hierbij is het versterken van de individuele kracht van de cliënt en hierdoor de samenleving in z’n geheel sterker en vitaler te maken. Ik word trots als een cliënt uiteindelijk de deur uitloopt en hij of zij zichzelf kan redden in onze complexe maatschappij. Op dat moment krijg ik het fijne gevoel dat ik samen met de cliënt iets moois heb bereikt en dat mijn ondersteuning en begeleiding een verschil heeft gemaakt.

> meer over wmo.bagroep.nl of neem een kijkje op wmo.bagroep.nl (onderdeel van B&A)

Ik word trots als een cliënt de deur uitloopt en hij of zij zichzelf kan redden in onze complexe maatschappij.
Hakim El Barzouhi / Wmo begeleider