070 30 29 500 info@bagroep.nl
hero image
07-02-2022

Meekijken met Nathalie, Netwerkregisseur Armoede en Schulden

Annet is sinds 3,5 jaar als vrijwilligersmakelaar en coördinator tegenprestatie ‘het gezicht’ van Huis van de Wijk Grote Hagen. Ze werkt er met veel plezier en mensen weten haar goed te vinden. Eigenlijk komt ze uit de commerciële dienstverlening, waar het meer om cijfers ging, en minder om mensen. Hierin besloot ze een omslag te maken door eerst als vrijwilliger te beginnen bij PIT 010 op de financiële campus en dat heeft haar geleid tot haar huidige functie.

In de rubriek ‘Meekijken met…’ vertellen onze professionals over hun werkzaamheden en over wat hen motiveert. Dit keer kijken we mee met Nathalie Lakin, in juli begonnen als netwerkregisseur Armoede en Schulden bij PIT 010, welzijnsaanbieder in Rotterdam IJsselIn de rubriek ‘meekijken met PIT 010’ kijken we mee met de werkzaamheden van onze teamleden om je een goed beeld te geven van hun dagelijkse activiteiten. Dit keer kijken we mee met Annet Visser van Huis van de Wijk Grote Hagen.monde.

Annet is sinds 3,5 jaar als vrijwilligersmakelaar en coördinator tegenprestatie ‘het gezicht’ van Huis van de Wijk Grote Hagen. Ze werkt er met veel plezier en mensen weten haar goed te vinden. Eigenlijk komt ze uit de commerciële dienstverlening, waar het meer om cijfers ging, en minder om mensen. Hierin besloot ze een omslag te maken door eerst als vrijwilliger te beginnen bij PIT 010 op de financiële campus en dat heeft haar geleid tot haar huidige functie.

Kan je iets vertellen over je functie?

Annet Visser

“Als vrijwilligersmakelaar ben ik bezig met het werven van vrijwilligers voor PIT 010 en voor vele partners in de wijk die ook vrijwilligers zoeken. Ik maak vacatures, zet ze uit, selecteer de sollicitanten en nodig mensen uit voor een persoonlijk gesprek. Tijdens dit gesprek kijk ik goed naar waar de interesses van de kandidaten liggen, en denk met ze mee om ze vervolgens goed te matchen bij een functie waar ze energie van krijgen. Het plezier hebben in je werk staat voorop.”

“Als coördinator tegenprestatie ben ik het aanspreekpunt voor de gemeente Rotterdam. We krijgen vanuit de gemeente mensen doorverwezen die als tegenprestatie voor een uitkering onder andere vrijwilligerswerk moeten doen. De mensen worden centraal bij ons aangemeld en samen met Richantely Burleson pak ik dit op.
Hiervoor hebben we maandelijks overleg met samen met Prestatie010 en de afdeling werk en inkomen van de gemeente Rotterdam.”

Makelaar in ‘Maatjes’

“Via onze website kunnen mensen contact met ons opnemen als ze ergens hulp bij nodig hebben, of eenzaam zijn en niet mobiel genoeg om naar onze huizen van de wijk te komen.
Bijvoorbeeld voor het doen van boodschappen of de administratie. Maar soms zijn ze op zoek naar iemand die mee kan naar een afspraak in het ziekenhuis of naar iemand waar ze samen mee kunnen wandelen. Als we een hulpvraag binnen krijgen dan kijk ik eerst of we iemand hebben die we als ‘maatje’ kunnen inzetten of ik zet er een specifieke vacature voor uit. Nadat we iemand hebben gevonden gaan we altijd eerst op huisbezoek met het maatje en kijken we of het klikt.”

Het is belangrijk om geen vooroordelen te hebben

“Ik haal voldoening en energie uit de mensen waar ik dagelijks mee te maken krijg. Ieder mens heeft een eigen verhaal en ik vind het belangrijk dat ze ondanks hun verleden weer hun eigen kracht ontdekken, dat eruit halen, en een groot onderdeel te maken van hun leven. Het is heel belangrijk om geen vooroordelen te hebben. Ik kijk met een open blik en bied graag een luisterend oor en neem mensen serieus.”

“Iets minder leuk vind ik de administratieve werkzaamheden van mijn functie. Vaak doe ik dit ook aan het begin van de dag, nadat ik de deuren van Huis van de Wijk Grote Hagen heb geopend en de vrijwilligers heb aangestuurd. Ik ben de hele dag met veel plezier onder de mensen. Ik zie en hoor verschillende levenservaringen, en ik leef mee. Dit maakt dat ik soms wel even de tijd moet nemen om weer tot mijzelf te komen.”

Is er nog iets dat je wilt vertellen aan onze lezers?

“Zoek je gezelligheid? Kom bij PIT 010 en voel je vooral thuis in het Huis van de Wijk Grote Hagen.”

Wil je meer weten?

Heb je een vraag voor Annet? Je mag haar altijd een mailtje sturen, via
a.visser@pit010.nl


PIT 010 voert het welzijnswerk uit in Rotterdam IJsselmonde. Actieve bewoners, talloze vrijwilligers, talentvolle stagiair(e)s en professionals werken hier samen aan een sterker IJsselmonde. Neem een kijkje op www.pit010.nl. PIT 010 wordt uitgevoerd door B&A.