070 30 29 500 info@bagroep.nl

Buurtteammedewerker Vroeg Erop Af

[32-36 uur | Amsterdam]

Ben jij outreachend, bouw jij snel een vertrouwensband op en durf jij de vraag achter de vraag te stellen om de oorzaak van de financiële problemen in kaart te brengen? Heb jij het nieuws over de toeslagenaffaire op de voet gevolgd? En krijg jij er energie van om mensen, dankzij jouw kennis van financiën, budgets en (beginnende) schulden, verder te helpen aan de juiste adviezen of hulpverlening? Wij zijn wij op zoek naar een Buurtteam Medewerker Vroeg Erop Af (VEOA) bij B&A in Amsterdam Zuidoost!

wat ga je doen?

Buurtteammedewerker
Als Buurtteammedewerker doe je wat nodig is, werk je vanuit een vertrouwensrelatie met de Amsterdammer en kenmerk jij je door te werken vanuit de leefwereld, nabij en eenvoudig georganiseerd. Je maakt duidelijke keuzes die bijdragen aan preventie en kostenreductie. Je ziet de bewoner in zijn omgeving en zoekt actief naar mogelijkheden het (eigen) netwerk van de cliënt te betrekken en/of te versterken. Daarin werk je nauw samen met de voorzieningen in de buurt en waar nodig met aanvullende zorg. Naast het inzetten van eigen interventies heb je als Medewerker Buurtteam altijd de professionele regierol, ook als de cliënt is doorverwezen naar de Sociale Basis of aanvullende ondersteuning WMO. De basishouding daarbij is om de Amsterdammer de regie te laten houden over zijn leven. Jij bent daarin ondersteunend en streeft ernaar om voor de cliënt een vangnet én trampoline te zijn.

In het Buurtteam wordt vanuit een multidisciplinair team gewerkt, waar ervaringsdeskundigen en vrijwilligers onderdeel van uitmaken. Jij werkt als een T-shaped professional. Dit betekent dat jij een specialisme hebt als Vroeg Erop Af medewerker en de basis van de overige expertises binnen het Buurtteam beheerst.

Expertise – Vroeg Erop Af (VEOA)
In Amsterdam werken onder meer woningbouwverenigingen, zorgverzekeraars en stadsdelen samen om mensen te helpen die door uit een lopende redenen betalingsachterstanden hebben, om deze mensen te helpen te voorkomen dat hun schulden verder oplopen en zij tijdig de juiste hulpverlening weten te vinden. Als Buurtteam Medewerker VEOA ga jij op huisbezoek, om met deze bewoners in contact te komen en aandacht te schenken aan de oorzaak van het financiële probleem. Je zorgt ervoor dat de situatie en complexiteit van de problematiek wordt verkend en in kaart gebracht en geeft eenvoudige adviezen en informatie aan je cliënten. Je handelt enkelvoudige vraagstukken af of verwijst de bewoner door naar de juiste hulpverlener, als er sprake is van complexe problematiek. Daarvoor is het belangrijk dat je een goed netwerk hebt en bekend bent met de sociale kaart van Amsterdam Zuidoost.

Wat vragen wij?

Je hebt:

Wat bieden wij jou?

wat is het buurtteam

Buurtteam Amsterdam Zuidoost
Amsterdam wil een leefbare, (sociaal) veilige samenleving waarin bewoners naar elkaar omkijken. Met de nieuwe buurtteams beoogt Amsterdam een laagdrempelige, passende, duurzame en kosteneffectieve plek te creëren waar haar inwoners met al hun vragen terecht kunnen. De Amsterdammer wil vooral goed en zonder gedoe geholpen worden. B&A is de uitvoerder voor stadsdeel Zuidoost. Onze Buurtteam Medewerkers, omringd door specialisten, werken integraal en sluiten aan op de individuele vragen en behoeften van de Amsterdammers. Doordat specialisten in hetzelfde team werken borgen we de integraliteit van onze ondersteuning.

B&A
Je komt als Buurtteammedewerker VEOA in dienst bij B&A. B&A voert sociaal werk uit door middel van projectorganisaties in grote en middelgrote gemeenten en adviseert overheden, non-profit- en publieke uitvoerings- en brancheorganisaties over het sociaal domein. Voor B&A is het leidende principe: Elk mens is ergens goed in. Geen enkel mens is goed in alles. Iedereen is (vol)waardig. Er wordt bij B&A gewerkt vanuit optimisme, met gezonde veranderingszin en in de overtuiging dat voor elk probleem een oplossing bestaat. Het is een snelle, lenige en organische organisatie, waar geen dag hetzelfde is en altijd gestreefd wordt naar verbetering en innovatie. De mensen van B&A streven er naar om voor de mensen voor wie zij werken een vangnet én trampoline te zijn. Nuchter, oplossings- en resultaatgericht en samenwerkend in de complexe wereld van verkokerde belangen, schotten en loketten, zetten de doeners en denkers van B&A zich in voor alle bewoners van de wijken waarin de organisatie actief is.

Enthousiast geworden?

Solliciteer direct via deze Link met je CV en motivatiebrief. Een selectie van de best passende sollicitanten zal worden uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Wanneer we beiden een match zien, hopen we je daarna te kunnen verwelkomen in ons team!

Voor vragen over de procedure neem je contact op met HR via 070 302 9549 of HR@bagroep.nl. Voor inhoudelijke vragen over de functie neem je contact op met Asmaa Ahmiane, te bereiken via 06 4024 5098 of a.ahmiane@buurtteamamsterdamzuidoost.nl. Je kunt solliciteren tot en met vrijdag 21 mei 2023. Bij voldoende reacties wordt de vacature eerder gesloten.

Noot aan externe bureaus: wij waarderen jullie wens om mee te helpen met het vinden van de juiste kandidaat. Toch kiezen wij ervoor om de vacature zelf te vervullen.