070 30 29 500 info@bagroep.nl

Buurtteammedewerker Sociaal Raadsvrouw/man

[32-36 uur | Amsterdam Zuidoost]

Ben jij outreachend, bouw jij snel een vertrouwensband op? En krijg jij er energie van om mensen, dankzij jouw kennis en expertise op gebied van wet- en regelgeving, verder op weg te helpen met hun complexe financieel juridische vraagstukken? Dan ben jij de persoon waar wij naar op zoek zijn! Wegens extra inzet zijn wij op zoek naar een Buurtteammedewerker SR bij B&A in Amsterdam Zuidoost!

Wat ga je doen?

Als Buurtteam Medewerker doe je wat nodig is, werk je vanuit een vertrouwensrelatie met de Amsterdammer en kenmerk jij je door te werken vanuit de leefwereld, nabij en eenvoudig georganiseerd. Je maakt duidelijke keuzes die bijdragen aan preventie en kostenreductie.
Daarin werk je nauw samen met de voorzieningen in de buurt en waar nodig met aanvullende zorg. Naast het inzetten van eigen interventies heb je als Medewerker Buurtteam, ook als de cliënt is doorverwezen naar de Sociale Basis of aanvullende ondersteuning WMO. De basishouding daarbij is om de Amsterdammer de regie te laten houden over zijn leven. Jij bent daarin ondersteunend en streeft ernaar om voor de cliënt een vangnet én trampoline te zijn.

In het Buurtteam wordt vanuit een multidisciplinair team gewerkt, waar ervaringsdeskundigen en vrijwilligers onderdeel van uitmaken. Jij werkt als een T-shaped professional. Dit betekent dat jij een specialisme hebt als buurtteammedewerker SR en de basis van de overige expertises binnen het Buurtteam beheerst.

Expertise Buurtteammedewerker SR

Je gaat informatie en advies geven over wet- en regelgeving en voorzieningen. Daarnaast biedt je ondersteuning bij het schrijven van brieven en bezwaarschriften en bemiddelen tussen cliënt en instanties. Belangrijk is het bevorderen van de zelfredzaamheid van cliënten en:

Wat vragen wij?

Jij hebt:

Wat bieden wij jou?

Wat is het Buurtteam?

Buurtteam Amsterdam Zuidoost
Amsterdam wil een leefbare, (sociaal) veilige samenleving waarin bewoners naar elkaar omkijken. Met de nieuwe buurtteams beoogt Amsterdam een laagdrempelige, passende, duurzame en kosteneffectieve plek te creëren waar haar inwoners met al hun vragen terecht kunnen. De Amsterdammer wil vooral goed en zonder gedoe geholpen worden. B&A is de uitvoerder voor stadsdeel Zuidoost. Onze Buurtteam Medewerkers, omringd door specialisten, werken integraal en sluiten aan op de individuele vragen en behoeften van de Amsterdammers. Doordat specialisten in hetzelfde team werken borgen we de integraliteit van onze ondersteuning.

B&A
Je komt als Buurtteam Medewerker SR in dienst bij B&A. B&A voert sociaal werk uit door middel van projectorganisaties in grote en middelgrote gemeenten en adviseert overheden, non-profit- en publieke uitvoerings- en brancheorganisaties over het sociaal domein. Voor B&A is het leidende principe: Elk mens is ergens goed in. Geen enkel mens is goed in alles. Iedereen is (vol)waardig. Er wordt bij B&A gewerkt vanuit optimisme, met gezonde veranderingszin en in de overtuiging dat voor elk probleem een oplossing bestaat. Het is een snelle, lenige en organische organisatie, waar geen dag hetzelfde is en altijd gestreefd wordt naar verbetering en innovatie. De mensen van B&A streven er naar om voor de mensen voor wie zij werken een vangnet én trampoline te zijn. Nuchter, oplossings- en resultaatgericht en samenwerkend in de complexe wereld van verkokerde belangen, schotten en loketten, zetten de doeners en denkers van B&A zich in voor alle bewoners van de wijken waarin de organisatie actief is.

Enthousiast geworden?

Solliciteer direct via deze Link met je CV en motivatiebrief. Een selectie van de best passende sollicitanten zal worden uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Wanneer we beiden een match zien, hopen we je daarna te kunnen verwelkomen in ons team!

Voor vragen over de procedure neem je contact op met HR via 070-302 9549 of HR@bagroep.nl. Voor inhoudelijke vragen over de functie neem je contact op met Asmaa Ahmiane, te bereiken via 06-4024 5098 of a.ahmiane@buurtteamamsterdamzuidoost.nl. Je kunt solliciteren tot en met vrijdag 21 april 2023. Bij voldoende reacties wordt de vacature eerder gesloten.

Noot aan externe bureaus: wij waarderen jullie wens om mee te helpen met het vinden van de juiste kandidaat. Toch kiezen wij ervoor om de vacature zelf te vervullen.