070 30 29 500 info@bagroep.nl

Buurtteammedewerkers – bijzondere doelgroepen

[24-36 uur | Amsterdam Zuidoost]

Het Buurtteam Amsterdam Zuid-Oost is op zoek naar ervaren maatschappelijk werkers en ambulant ondersteuners om te werken als Buurtteammedewerker op Mbo en Hbo niveau.

Ben jij iemand die durft buiten de gebaande paden te treden en bouw jij snel een vertrouwensband op? En krijg jij er energie van om mensen verder op weg te helpen met hun vraagstukken op gebied van zorg, welzijn, wonen werk, financiën, veiligheid? Ben jij iemand die in alles wat je doet op zoek gaat naar iemands talenten om van daaruit het zelfvertrouwen te stimuleren en de ondersteuning te organiseren die iemand nodig heeft om het leven terug op de rit te krijgen. Dan ben jij de Buurtteammedewerker waar wij op zoek naar zijn!

Wat ga je doen?

Als Buurtteammedewerker doe je wat nodig is, werk je vanuit een vertrouwensrelatie met de Amsterdammer en kenmerk jij je door te werken vanuit de leefwereld, nabij en eenvoudig georganiseerd. Je maakt duidelijke keuzes die bijdragen aan preventie en kostenreductie. Je ziet de bewoner in zijn omgeving en zoekt actief naar mogelijkheden het (eigen) netwerk van de cliënt te betrekken en/of te versterken. Daarin werk je nauw samen met de voorzieningen in de buurt en waar nodig met aanvullende zorg. Naast het inzetten van eigen interventies heb je als Buurtteammedewerker altijd de professionele regierol, ook als de cliënt is doorverwezen naar de Sociale Basis of aanvullende ondersteuning WMO. De basishouding daarbij is om de Amsterdammer de regie te laten houden over zijn leven. Jij bent daarin ondersteunend en streeft ernaar om voor de cliënt een vangnet én trampoline te zijn.

In het Buurtteam wordt vanuit een multidisciplinair team gewerkt, waar ervaringsdeskundigen en vrijwilligers onderdeel van uitmaken. Dit betekent dat jij een specialisme hebt of een ervaringsdeskundige bent op gebied van zorg, welzijn, wonen werk, financiën, veiligheid en de basis van de overige expertises binnen het Buurtteam beheerst. Belangrijk is het bevorderen van de zelfredzaamheid van cliënten. Verder ben je iemand die:

Wat vragen wij?

Jij hebt:

Het Buurtteam is op zoek naar mensen met complementaire kennis. Om die reden zijn we ook op zoek naar zij-instromers.

Wat bieden wij jou?

Dit zijn wij!

Wat is het Buurtteam?
Buurtteam Amsterdam Zuidoost

Amsterdam wil een leefbare, (sociaal) veilige samenleving waarin bewoners naar elkaar omkijken. Met de nieuwe buurtteams beoogt Amsterdam een laagdrempelige, passende, duurzame en kosteneffectieve plek te creëren waar haar inwoners met al hun vragen terecht kunnen. De Amsterdammer wil vooral goed en zonder gedoe geholpen worden. B&A is de uitvoerder voor stadsdeel Zuidoost. Onze Buurtteam Medewerkers, omringd door specialisten, werken integraal en sluiten aan op de individuele vragen en behoeften van de Amsterdammers. Doordat specialisten in hetzelfde team werken borgen we de integraliteit van onze ondersteuning.

Kijk op www.buurtteamamsterdam.nl/zuidoost voor meer informatie over onze dienstverlening en bekijk de video van het Buurtteam Amsterdam in Zuidoost!

B&A

Je komt als Buurtteam Medewerker in dienst bij B&A. B&A voert sociaal werk uit door middel van projectorganisaties in grote en middelgrote gemeenten en adviseert overheden, non-profit- en publieke uitvoerings- en brancheorganisaties over het sociaal domein. Voor B&A is het leidende principe: Elk mens is ergens goed in. Geen enkel mens is goed in alles. Iedereen is (vol)waardig. Er wordt bij B&A gewerkt vanuit optimisme, met gezonde veranderingszin en in de overtuiging dat voor elk probleem een oplossing bestaat. Het is een snelle, lenige en organische organisatie, waar geen dag hetzelfde is en altijd gestreefd wordt naar verbetering en innovatie. De mensen van B&A streven er naar om voor de mensen voor wie zij werken een vangnet én trampoline te zijn. Nuchter, oplossings- en resultaatgericht en samenwerkend in de complexe wereld van verkokerde belangen, schotten en loketten, zetten de doeners en denkers van B&A zich in voor alle bewoners van de wijken waarin de organisatie actief is.

Enthousiast geworden?

Wacht niet langer, solliciteer direct via de “link” met je CV en motivatiebrief. Wij willen je graag ontmoeten!
Voor vragen over de procedure neem je contact op met HR via 070-3029549 of via hr@bagroep.nl. Voor inhoudelijke vragen over de functie neem je contact op met Joanne Sarker – Bosch, te bereiken via telefoonnummer 06-29627743 of via j.sarker@buurtteamamsterdamzuidoost.nl.

Noot aan externe bureaus: wij waarderen jullie wens om mee te helpen met het vinden van de juiste kandidaat. Toch kiezen wij ervoor om de vacature zelf te vervullen.