070 30 29 500 info@bagroep.nl

HBO Stagiair(e) Buurtteammedewerker Vroeg Eropaf

[24 tot 32 uur, 10 maanden | Amsterdam Zuidoost]

Durf jij buiten de gebaande paden te treden en bouw jij snel een vertrouwensband op? Krijg jij er energie van om mensen verder op weg te helpen met hun vraagstukken op gebied van zorg, welzijn, wonen werk, financiën en veiligheid? Dan zoeken wij jou!

Buurtteam Amsterdam Zuidoost
Amsterdam wil een leefbare, (sociaal) veilige samenleving waarin bewoners naar elkaar omkijken. Met de nieuwe buurtteams beoogt Amsterdam een laagdrempelige, passende, duurzame en kosteneffectieve plek te creëren waar haar inwoners met al hun vragen terecht kunnen. De Amsterdammer wil vooral goed en zonder gedoe geholpen worden. B&A is de uitvoerder voor stadsdeel Zuidoost. Onze Buurtteam Medewerkers, omringd door specialisten, werken integraal en sluiten aan op de individuele vragen en behoeften van de Amsterdammers. Doordat specialisten in hetzelfde team werken borgen we de integraliteit van onze ondersteuning.

Vroeg Eropaf
In Amsterdam werken onder meer woningbouwverenigingen, zorgverzekeraars en stadsdelen samen om mensen te helpen die door uit een lopende redenen betalingsachterstanden hebben, om deze mensen te helpen te voorkomen dat hun schulden verder oplopen en zij tijdig de juiste hulpverlening weten te vinden. Als stagiair VEOA ga jij samen met een Buurtteam medewerker VEOA op huisbezoek, om met deze bewoners in contact te komen en aandacht te schenken aan de oorzaak van het financiële probleem. Je ondersteunt de VEOA medewerker bij het verkennen en in kaart brengen van de situatie en complexiteit van de problematiek n geeft eenvoudige adviezen en informatie aan cliënten. Samen handelen jullie vraagstukken af of verwijzen jullie de bewoner door naar de juiste hulpverlening.

Wie zoeken wij?

Een derdejaars HBO student van de opleiding Sociaal Juridische Dienstverlening of een vergelijkbare studierichting.

Verder ben je:

Wat bieden wij jou?

B&A
Als expert in het sociaal domein zorgt B&A dat iedereen meedoet en meetelt. Wij voeren lokaal welzijnswerk uit en doen advies- en onderzoeksprojecten. Deze twee activiteiten versterken elkaar en dit leidt tot een vernieuwende aanpak met duidelijke resultaten. Hiermee dragen wij bij aan een vitale samenleving. In de dagelijkse uitvoering werken wij vanuit positiviteit, daadkracht en betrokkenheid.

Meer informatie over het Buurtteam Amsterdam vind je op Buurtteam Amsterdam | Ondersteuning voor iedere Amsterdammer.

Informatie

Hebben wij je interesse gewekt? Reageer dan voor 30 juni 2023 via de link met jouw CV en motivatiebrief.

Wil je meer inhoudelijke informatie over de stage? Neem dan contact op met Dylan Jonas via: d.jonas@buurtteamamsterdamzuidoost.nl / 06 1293 2822 of Shirley Saidi via: s.saidi@buurtteamamsterdamzuidoost.nl / 06 4118 9107.