070 30 29 500 info@bagroep.nl

HBO Stagiair(e) Buurtteammedewerker

(24 tot 32 uur, 10 maanden | Amsterdam Zuidoost)

Durf jij buiten de gebaande paden te treden en bouw jij snel een vertrouwensband op? Krijg jij er energie van om mensen verder op weg te helpen met hun vraagstukken op gebied van zorg, welzijn, wonen werk, financiën en veiligheid? Dan zoeken wij jou!

Een buurtteammedewerker ziet de Amsterdammer in zijn omgeving en zoekt actief naar mogelijkheden om het (eigen) netwerk van de Amsterdammer te betrekken en/of te versterken. Daarin werk je nauw samen met de voorzieningen in de buurt en waar nodig met aanvullende zorg. De basishouding daarbij is om de Amsterdammer de regie te laten houden over zijn leven. Jij bent daarin ondersteunend en streeft ernaar om voor de Amsterdammer een vangnet én trampoline te zijn.

Als stagiair(e) buurtteammedewerker werk je ondersteunend samen met onze collega’s in Amsterdam Zuidoost. Jullie werken hier aan het vergroten van de zelfredzaamheid en participatie van de Amsterdammers. Samen met een buurtteammedewerker houd je spreekuur. Als je goed op weg bent en mee hebt gekeken bij de collega’s, laten we je zelfstandig spreekuur houden. Uiteraard krijg je hierbij vanuit het team ondersteuning en begeleiding. Verder voer je individuele trajecten uit, sluit je aan bij het overleg van de wijkzorgnetwerken en houd je de administratie bij in RIS. Wij laten je kennis maken met het maatschappelijk werk en willen je laten groeien binnen dit vakgebied. Afhankelijk van jouw wensen ga je naarmate je stage vordert steeds meer zelf oppakken.

Wie zoeken wij?

Een derdejaars HBO student van de opleiding Maatschappelijk werk en Dienstverlening, Sociaal Werk of een vergelijkbare studierichting.

Verder ben je:

Wat bieden wij jou?

B&A

Als expert in het sociaal domein zorgt B&A dat iedereen meedoet en meetelt. Wij voeren lokaal welzijnswerk uit en doen advies- en onderzoeksprojecten. Deze twee activiteiten versterken elkaar en dit leidt tot een vernieuwende aanpak met duidelijke resultaten. Hiermee dragen wij bij aan een vitale samenleving. In de dagelijkse uitvoering werken wij vanuit positiviteit, daadkracht en betrokkenheid.
Meer informatie over het Buurtteam Amsterdam vind je op Buurtteam Amsterdam | Ondersteuning voor iedere Amsterdammer.

Informatie

Hebben wij je interesse gewekt? Stuur dan jouw CV en motivatiebrief naar Shermaine Braafheid, via: 0650233296 / s.braafheid@buurtteamamsterdamzuidoost.nl