070 30 29 500 info@bagroep.nl

Intensief jongerencoach

(24-36 uur p/wk | omgeving Rotterdam)

Wat ga je doen?

Als intensief jongerencoach word je ingezet om jongeren uit de gemeente Rotterdam vanuit een wijkteam ambulant te begeleiden. Deze teams ondersteunen jongeren met uiteenlopende problematiek. Je werkt in een dynamische omgeving waarbij je met meerdere jongeren per dag een afspraak hebt. Huisbezoeken zijn een onderdeel van het werk. Met de Intensieve Jongerenaanpak in Rotterdam werkt Exodus samen met WMO Radar en Futuro, je komt in dienst bij ons of bij één van deze partners.

In deze functie begeleid, adviseer en motiveer je jongeren om zelf aan de slag te gaan. Dat kan bijvoorbeeld door mee te kijken bij het inschrijven bij een woningbouwvereniging, door voorbeelden te geven van sollicitatiebrieven of door te helpen bij het in contact komen met schuldeisers. Uitgangspunt is en blijft dat de jongere (gedeeltelijk) zelfstandig aan de slag gaat.

Doel van de functie is de jongeren te motiveren en te stimuleren bij het bevorderen en/of handhaven van hun zelfredzaamheid en het voorkomen van recidive. Daarnaast is het belangrijk in te zetten op het vergroten van het perspectief op een zinvolle toekomst. Als intensief jongerencoach voer je wekelijks begeleidingsgesprekken, ondersteun je de jongere bij praktische zaken en verwijs je door naar andere hulpverleningsinstanties. Handen uit de mouwen steken en waar nodig jongeren bij de hand nemen in de begeleiding is een belangrijke werkwijze.

Daarnaast onderhoud je contact met zowel het professionele netwerk rond de jongere als ook met zijn eigen persoonlijke netwerk. Dit bestaat onder meer uit: de Reclassering, diverse gemeentelijke loketten, politie en overige instanties.

Wat vragen wij van jou?

Wat bieden wij jou?

Geïnteresseerd?

Herken jij jezelf in bovenstaand profiel en raak je geïnspireerd door de functieomschrijving, neem dan contact met ons op. Informatie over de functie-inhoud wordt verstrekt door Willem Dumee, coördinator ambulant team intensief jongerencoaches via w.dumee@exodus.nl of via 06-10565616.

Stuur je reactie met motivatie en CV vóór 12 december 2021 aan Cecilia Jangbahadoer c.jangbahadoer@exodus.nl.

We vinden diversiteit belangrijk en zetten ons in om een plek te zijn waar iedereen zich thuis voelt.

Kijk voor meer informatie op www.exodus.nl of bekijk onze social media

ExodusNL

exodus-nederland

ExodusNederland

exodusnederland