070 30 29 500 info@bagroep.nl

Vacature Jeugdconsulent Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG)

[24-36 uur per week | Zeist]

Ben jij een professional met kennis en ervaring op het gebied van opvoeding, ontwikkeling en jeugdhulp? Ga jij uit van de eigen kracht van gezinnen en denk jij in kansen en oplossingen? Dan zoeken wij jou!

Wat ga je doen?

Als jeugdconsulent in het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) in Zeist bied je kortdurende en soms langer durende ondersteuning aan gezinnen en jeugdigen tot 23 jaar, zodat zij zo zelfstandig mogelijk verder kunnen. Je werkt in een team van ongeveer 10 mensen in de wijk, dichtbij de gezinnen en samenwerkingspartners. Er zijn 4 teams verdeeld over de verschillende wijken in Zeist. De expertise in de teams is breed en varieert van ambulant hulpverlener tot gedragswetenschapper. Bij elke vraag die ouder(s)/jeugdige(n) ons voorleggen gaan we uit van de eigen kracht en kijken we wie uit het netwerk mee zou kunnen denken over oplossingen. Waar nodig doen we nader onderzoek, zodat een goed plan voor de toekomst gemaakt kan worden. Als blijkt dat aanvullende specialistische hulp nodig is wordt daarvoor een beschikking gemaakt. Je deelt zelf je agenda in en creëert daardoor een flexibele baan, goed te combineren met je privéleven.

Wat zoeken wij in jou?

Je bent positief ingesteld en krijgt energie van een dynamische rol, waarbij geen dag hetzelfde is. Je bent communicatief sterk waardoor je de juiste informatie kan verzamelen en issues snel en correct kunt afhandelen. Je weet medewerkers te enthousiasmeren tijdens het geven van trainingen en uitleg. Je hebt een proactieve houding en je bent doortastend. Meebewegen met de continu veranderende omgeving is nodig om hier bij B&A op je plek te zitten. De match met de organisatie en het team vinden we een belangrijk uitgangspunt. Naast bovenstaande kenmerken, heb jij:

Jouw taken:

Naast deze basistaken kan jij in overleg extra taken oppakken waar jij energie van krijgt zoals;

Wat bieden wij jou?  

Dit zijn wij!

B&A voert sociaal werk uit door middel van projectorganisaties in grote en middelgrote gemeenten en adviseert overheden, non-profit- en publieke uitvoerings- en brancheorganisaties over het sociaal domein. Voor B&A is het leidende principe: Elk mens is ergens goed in. Geen enkel mens is goed in alles. Iedereen is (vol)waardig. Er wordt bij B&A gewerkt vanuit optimisme, met gezonde veranderingszin en in de overtuiging dat voor elk probleem een oplossing bestaat. Het is een snelle, lenige en organische organisatie, waar geen dag hetzelfde is en altijd gestreefd wordt naar verbetering en innovatie. De mensen van B&A streven er naar om voor de mensen voor wie zij werken een vangnet én trampoline te zijn. Nuchter, oplossings- en resultaatgericht en samenwerkend in de complexe wereld van verkokerde belangen, schotten en loketten, zetten de doeners en denkers van B&A zich in voor alle bewoners van de wijken waarin de organisatie actief is.

Gemeente Zeist

Bij de gemeente Zeist werken mensen die betrokken en vooral zichzelf zijn. De gemeente werkt op basis van de kernwaarden vertrouwen, kracht en nabijheid. Er werken in totaal zo’n 400 mensen voor en met ongeveer 64.000 inwoners. Medewerkers worden gestimuleerd om te denken in mogelijkheden en te doen wat nodig is. De werksfeer wordt door de medewerkers zelf getypeerd als open en prettig.

Enthousiast geworden?

Solliciteer direct via deze link met je CV en krachtige en onderscheidende motivatiebrief.

De sollicitatieprocedure bestaat uit een eerste selectie op basis van CV en motivatie, twee sollicitatiegesprekken en een referentiecheck. Wanneer we beiden een match zien, hopen we je daarna te verwelkomen in ons team!

Voor inhoudelijke vragen over de functie kan je contact opnemen met Neeltje Burgmans, Coördinator CJG Zeist via n.burgmans@zeist.nl of 06-52407953. Voor vragen over de procedure neem je contact op met de HR afdeling via HR@bagroep.nl of 070-3029549.

Reageren kan tot 1 februari 2023. Bij voldoende reacties wordt de vacature gesloten.

Noot aan alle externe bureaus: wij waarderen jullie wens om mee te helpen met het vervullen van de vacature. Toch kiezen wij ervoor om de vacature zelf te vervullen.