070 30 29 500 info@bagroep.nl

[28 tot 36 uur per week | Zeist]

Ben jij een professional met kennis en ervaring op het gebied van opvoeding, ontwikkeling en jeugdhulp? Ga jij uit van de eigen kracht van gezinnen en denk jij in kansen en oplossingen? Dan zoeken wij jou!

Wat ga je doen?

Als jeugdconsulent in het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) in Zeist bied je kortdurende en soms langer durende ondersteuning aan gezinnen en jeugdigen tot 23 jaar, zodat zij zo zelfstandig mogelijk verder kunnen. Je werkt in een team van ongeveer 10 mensen in de wijk, dichtbij de gezinnen en samenwerkingspartners. Er zijn 4 teams verdeeld over de verschillende wijken in Zeist. De expertise in de teams is breed en varieert van ambulant hulpverlener tot gedragswetenschapper. Bij elke vraag die ouder(s)/jeugdige(n) ons voorleggen gaan we uit van de eigen kracht en kijken we wie uit het netwerk mee zou kunnen denken over oplossingen. Waar nodig doen we nader onderzoek, zodat een goed plan voor de toekomst gemaakt kan worden. Als blijkt dat aanvullende specialistische hulp nodig is wordt daarvoor een beschikking gemaakt. Je deelt zelf je agenda in en creëert daardoor een flexibele baan, goed te combineren met je privéleven.

Wat zoeken wij in jou?

Je bent positief ingesteld en krijgt energie van een dynamische rol, waarbij geen dag hetzelfde is. Je bent communicatief sterk waardoor je de juiste informatie kan verzamelen en issues snel en correct kunt afhandelen. Je weet medewerkers te enthousiasmeren tijdens het geven van trainingen en uitleg. Je hebt een proactieve houding en je bent doortastend. Meebewegen met de continu veranderende omgeving is nodig om hier bij B&A op je plek te zitten. De match met de organisatie en het team vinden we een belangrijk uitgangspunt. Naast bovenstaande kenmerken, heb jij:

 • Een relevante afgeronde hbo-opleiding (bij voorkeur op het gebied van jeugdhulp, jeugd-GGZ en/of jeugd met beperking).
 • Een SKJ-registratie, kamer jeugd- & gezinsprofessional (of voldoet aan de kwaliteiten om je te laten registreren).
 • Kennis van de ontwikkelings-, kinder- en jeugdpsychologie en inhoudelijke kennis van het vakgebied, complexe gezinssystemen en risicofactoren.
 • Enige jaren ervaring in een soortgelijke functie.
 • Bekendheid met de sociale kaart van de gemeente Zeist.
 • Ervaring met of een opleiding systeemgericht werken.
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden.
 • Improvisatievermogen, een vraaggerichte houding en overstijgende manier van denken.
 • Werken in een dynamische en veranderende omgeving zie je als een uitdaging.

Jouw taken:

 • Je geeft informatie, voorlichting en advies aan gezinnen op het gebied van opvoeding en ontwikkeling
 • Je biedt basishulp aan gezinnen met een complexe (systemische) hulpvraag waarbij het belang van het kind centraal staat. Je spreekt de eigen regie en het oplossend vermogen van de cliënt(en) aan.
 • Je kunt inschatten welke aanvullende zorg nodig is en daarvoor een beschikking maken en doorzetten. Je blijft als procescoördinator van zorg betrokken en volgt de doelen en resultaten in afstemming met de aanvullende zorg en het gezin.  
 • Je bent in staat de veiligheidssituatie van het kind in te schatten en de meldcode te volgen. 
Naast deze basistaken kan jij in overleg extra taken oppakken waar jij energie van krijgt zoals;
 • Als school-CJG’er ben je verbonden aan een aantal scholen in Zeist waar je de vraagverheldering doet vanuit de driehoek ouders, school en CJG.
 • Als huisarts-CJG’er ben je verbonden aan een aantal huisartspraktijken in Zeist waar je de vraagverheldering doet vanuit de driehoek ouders, huisarts en CJG. 
 • In het contactpunt ben jij wekelijks een paar dagdelen het gezicht van het CJG. Je beantwoordt vragen per telefoon en e-mail en zet grotere vragen door naar de juiste wijk. 
 • Vanuit de veiligheidsteam van het CJG Zeist pak je zorgmeldingen op, triageer je en zet je vervolgstappen in. 
 • Vanuit de scheidingsgroep bied je wekelijks een spreekuur aan ouders in scheiding en pak je complexere scheidingsvraagstukken op met je collega.

Wat bieden wij jou?  

 • Een jaarcontract voor een dienstverband voor 28-36 uur per week;
 • Een informele werksfeer binnen een leuk team;
 • Een dynamische en afwisselende baan in een enthousiast team vanuit een innovatieve jeugdhulporganisatie;
 • Ruimte voor het nemen van initiatieven;
 • Een passend salaris;
 • Aanvullende arbeidsvoorwaarden, zoals Individueel Keuzebudget, Loopbaanbudget, reiskostenvergoeding, een pensioenregeling en een mobiele telefoon en laptop voor zakelijk gebruik.

Dit zijn wij!

B&A voert sociaal werk uit door middel van projectorganisaties in grote en middelgrote gemeenten en adviseert overheden, non-profit- en publieke uitvoerings- en brancheorganisaties over het sociaal domein. Voor B&A is het leidende principe: Elk mens is ergens goed in. Geen enkel mens is goed in alles. Iedereen is (vol)waardig. Er wordt bij B&A gewerkt vanuit optimisme, met gezonde veranderingszin en in de overtuiging dat voor elk probleem een oplossing bestaat. Het is een snelle, lenige en organische organisatie, waar geen dag hetzelfde is en altijd gestreefd wordt naar verbetering en innovatie. De mensen van B&A streven er naar om voor de mensen voor wie zij werken een vangnet én trampoline te zijn. Nuchter, oplossings- en resultaatgericht en samenwerkend in de complexe wereld van verkokerde belangen, schotten en loketten, zetten de doeners en denkers van B&A zich in voor alle bewoners van de wijken waarin de organisatie actief is.

Gemeente Zeist

Bij de gemeente Zeist werken mensen die betrokken en vooral zichzelf zijn. De gemeente werkt op basis van de kernwaarden vertrouwen, kracht en nabijheid. Er werken in totaal zo’n 400 mensen voor en met ongeveer 64.000 inwoners. Medewerkers worden gestimuleerd om te denken in mogelijkheden en te doen wat nodig is. De werksfeer wordt door de medewerkers zelf getypeerd als open en prettig.

Enthousiast geworden?

Stuur jouw CV en onderscheidende motivatiebrief naar HR@bagroep.nl. De sollicitatieprocedure bestaat uit een eerste selectie op basis van CV en motivatie, twee sollicitatiegesprekken en een referentiecheck. Wanneer we beiden een match zien, hopen we je daarna te verwelkomen in ons team!

Voor inhoudelijke vragen over de functie kan je contact opnemen met Aniek Voet, Coördinator CJG Zeist via a.voet@zeist.nl of 06-38189034. Voor vragen over de procedure neem je contact op met de HR afdeling via HR@bagroep.nl of 070-3029549.

Bij voldoende reacties wordt de vacature gesloten.

Noot aan alle externe bureaus: wij waarderen jullie wens om mee te helpen met het vervullen van de vacature. Toch kiezen wij ervoor om de vacature zelf te vervullen.