070 30 29 500 info@bagroep.nl

Participatiecoach Jongeren Service Punt [JSP] in Amsterdam

[32 uur per week | Amsterdam]

Ligt jouw hart bij het helpen van jongeren tussen de 12 en 27 jaar op de gebieden werk, stage en/of scholing, ben je gedreven en wil je jouw kennis en ervaring binnen het sociaal domein uitbreiden? Dan is JSP echt iets voor jou!

Het Jongeren Service Punt begeleidt jongeren tussen de 12 en 27 jaar uit stadsdeel West met vragen op het gebied van stage, school, werk en talenten ontdekken en ontwikkelen. We versterken jongeren om (weer) wat aan hun toekomst te gaan doen. We laten jongeren de kansen en mogelijkheden zien, zowel in henzelf als de mogelijkheden die buiten hen liggen. Het doel is om jongeren zo duurzaam mogelijk geactiveerd te krijgen en betrokken in de maatschappij. Voor problematiek waar we zelf niet in thuis zijn hebben we een intensieve samenwerking met het netwerk. Om de jongeren te bereiken zijn we vaak in de wijk te vinden, geven we trainingen op scholen en voorlichtingen bij netwerkpartners.

Wat ga je doen?

In jouw rol als Participatiecoach ga je alle werkzaamheden uitvoeren die bij het individueel en collectief begeleiden van jongeren komen kijken, onder andere:

wat bieden wij jou?

Bij JSP kom je terecht in een omgeving met een leuke, informele en ongedwongen werksfeer. Verder krijg jij:

wat zoeken wij in jou?

DIT ZIJN WIJ!

Jongeren kunnen altijd bij het JSP terecht. Vaak hebben deze jongeren bepaalde problemen en weten niet goed hoe ze deze kunnen oplossen. Met behulp van een mind map en een plan van aanpak gaan we doelgericht met de jongeren aan de slag om zo snel mogelijk de gewenste doelen te bereiken. Het laagdrempelige en informatieve karakter van het JSP zorgt voor een open en ongedwongen sfeer, waardoor de jongere zich welkom voelt.

Het Jongeren Service Punt, afgekort JSP, ondersteunt jongeren tussen 12 en 27 jaar in Stadsdeel West op het gebied van school, werk en stage. Dit doen we om uitval in het onderwijs en op de arbeidsmarkt te voorkomen en het gat tussen kansarme en kansrijke jongeren te verkleinen. We zetten in op zelfredzaamheid en ontplooiing van deze doelgroep. Kenmerkend voor onze aanpak is outreachend werken en een laagdrempelige werkwijze, waarin we versterken en de binding met jongeren hoog in het vaandel hebben staan. Wij bereiken jongeren op een uiteenlopende wijze; ten eerste is het JSP minimaal 4 dagen en 32 uur per week open, waarbij de openingstijden zijn afgestemd op de doelgroep. Verder organiseren we in samenwerking met partners aanvullende activiteiten op het terrein van werken en leren. Als laatste bereiken we jongeren door op scholen voorlichting en trainingen te verzorgen, en werken we vanuit satellietlocaties.

enthousiast geworden?

Solliciteer direct via deze link voor 17 maart 2023 met je CV en krachtige en onderscheidende motivatiebrief. Voor inhoudelijke vragen over de functie neem je contact op met Kenneth Macnack, bereikbaar via K.macnack@civicamsterdam.nl of 06 2147 9853. Voor vragen over de procedure is de HR afdeling bereikbaar via HR@bagroep.nl of 070 302 9549.

Bij voldoende reacties wordt de vacature eerder gesloten.

Sollicitatieprocedure

De sollicitatieprocedure bestaat uit een eerste selectie op basis van CV en motivatie, twee sollicitatiegesprekken, een referentiecheck en een VOG-aanvraag. Wanneer we beiden een match zien, hopen we je daarna te kunnen verwelkomen in ons team!

Noot aan externe bureaus: wij waarderen jullie wens om mee te helpen met het vinden van de juiste kandidaat. Toch kiezen wij ervoor om de vacature zelf te vervullen.