070 30 29 500 info@bagroep.nl

Participatiemedewerker

[24-32 uur | Amsterdam]

Wil jij een bijdrage leveren aan het welzijn van de bewoners in Amsterdam? Krijg jij er energie van om samen met bewoners hun mogelijkheden te ontdekken en hen te helpen zich verder te ontwikkelen? Ben je een verbinder die de samenwerking met professionals van verschillende organisaties opzoekt? En ben je een energieke en positieve persoonlijkheid, die graag zelfstandig werkt? Lees dan deze vacature van participatiemedewerker bij B&A Civic in Amsterdam.

Wat ga je doen?

Als participatiemedewerker ligt de focus van je werkzaamheden op het stimuleren van participatie en activering. Jouw doel is om, samen met bewoners, hun drive en talenten te achterhalen en te kijken waar deze het beste tot hun recht komen. Je uitvalsbasis is Civic Amsterdam. In jouw rol ben je vaak op pad en werk je vanuit verschillende locaties in Amsterdam.

Hoe ga je te werk?

Je doet als participatiemedewerker brede intakes met mensen die zich melden voor begeleiding en organiseert uiteenlopende activiteiten in de buurt. Je begeleidt bij het vinden van (vrijwilligers)werk en geeft mensen advies wanneer ze drempels ervaren op hun weg naar participatie. Naast deze één op één begeleiding, activeer en enthousiasmeer jij anderen ook in groepsverband. Door het organiseren van activiteiten en informatiesessies, weet jij verschillende doelgroepen te bereiken. Jouw kracht zit in het samenbrengen van mensen in de wijk en door creatieve oplossingen en initiatieven breng je dit ook in praktijk. Daarnaast weet je wat er speelt in de wijk en ken je de juiste lijnen om dingen gedaan te krijgen. Je kan op verschillende leefgebieden meedenken en hebt kennis van het sociale werkveld. In je begeleiding ben je motiverend maar realistisch, vraag je door, ga je uit van de eigen kracht van de inwoner en stimuleer je zelfredzaamheid. Jij geeft voorlichting aan groepen over het aanbod van Civic Amsterdam en denkt samen met je collega’s over nieuwe trainingen passend bij de actualiteit en de vraag. Je hebt affiniteit met social media en vindt het leuk om het aanbod online onder de aandacht te brengen.

Wat bieden wij jou?

Wat zoeken wij in jou?

Een energieke en positief ingestelde collega. Als gezicht van Civic schakel je op een natuurlijke manier tussen de verschillende deelnemers, maar ook met professionals en ketenpartners. Je vindt het leuk om het beste in mensen boven te halen.

Verder:

Dit zijn wij!

De functie van participatiemedewerker is bij Civic Amsterdam, onderdeel van B&A. B&A voert sociaal werk uit door middel van projectorganisaties in grote en middelgrote gemeenten en adviseert overheden, non-profit- en publieke uitvoerings- en brancheorganisaties over het sociaal domein. Voor B&A is het leidende principe: Elk mens is ergens goed in. Geen enkel mens is goed in alles. Iedereen is (vol)waardig. Er wordt bij B&A gewerkt vanuit optimisme, met gezonde veranderingszin en in de overtuiging dat voor elk probleem een oplossing bestaat. Het is een snelle, lenige en organische organisatie, waar geen dag hetzelfde is en altijd gestreefd wordt naar verbetering en innovatie. De mensen van B&A streven er naar om voor de mensen voor wie zij werken een vangnet én trampoline te zijn. Nuchter, oplossings- en resultaatgericht en samenwerkend in de complexe wereld van verkokerde belangen, schotten en loketten, zetten de doeners en denkers van B&A zich in voor alle bewoners van de wijken waarin de organisatie actief is.

Enthousiast geworden?

Stuur je CV en krachtige en onderscheidende motivatiebrief naar hr@bagroep.nl. Voor inhoudelijke vragen over de functie neem je contact op met Kenneth Macnack, bereikbaar via kmacnack@bagroep.nl of 06-21479853. Voor vragen over de procedure is de HR afdeling bereikbaar via HR@bagroep.nl of 070-3029549.

Bij voldoende reacties wordt de vacature eerder gesloten.

Sollicitatieprocedure

De sollicitatieprocedure bestaat uit een eerste selectie op basis van CV en motivatie, twee sollicitatiegesprekken, een referentiecheck en een VOG-aanvraag. Wanneer we beiden een match zien, hopen we je daarna te kunnen verwelkomen in ons team!

Noot aan alle externe bureaus: wij waarderen jullie wens om mee te helpen met het vervullen van de vacature. Toch kiezen wij ervoor om de vacature zelf te vervullen.