070 30 29 500 info@bagroep.nl

Schuldhulpverlener (32 – 36 uur)

Buurtteam Amsterdam Zuidoost

Heb jij een duidelijke visie op de dienstverlening aan bewoners van Zuidoost voor het Buurtteam? Kun jij kwetsbare burgers op weg helpen naar financiële zelfredzaamheid? En voel jij je thuis in het SHV-vak, met actuele kennis van de wet- en regelgeving, die jij op een verrassende manier kan toepassen? Wegens een extra project zijn wij op zoek naar een Buurtteammedewerker in Amsterdam Zuidoost met ervaring in de expertise Schuldhulpverlening.

Wat ga je doen?

Buurtteammedewerker
Als Buurtteammedewerker doe je wat nodig is, werk je vanuit een vertrouwensrelatie met de Amsterdammer en kenmerk jij je door te werken vanuit de leefwereld, nabij en eenvoudig georganiseerd. Je maakt duidelijke keuzes die bijdragen aan preventie en kostenreductie. Je ziet de bewoner in zijn omgeving en zoekt actief naar mogelijkheden het (eigen) netwerk van de cliënt te betrekken en/of te versterken. Daarin werk je nauw samen met de voorzieningen in de buurt en waar nodig met aanvullende zorg. Naast het inzetten van eigen interventies heb je als Buurtteammedewerker altijd de professionele regierol, ook als de cliënt is doorverwezen naar de Sociale Basis of aanvullende ondersteuning WMO. De basishouding daarbij is om de Amsterdammer de regie te laten houden over zijn leven. Jij bent daarin ondersteunend en streeft ernaar om voor de cliënt een vangnet én trampoline te zijn.

In het Buurtteam wordt vanuit een multidisciplinair team gewerkt, waar ervaringsdeskundigen en vrijwilligers onderdeel van uitmaken. Jij werkt als een T-shaped professional. Dit betekent dat jij een specialisme hebt als Schuldhulpverlener en de basis van de overige expertises binnen het Buurtteam beheerst.

Expertise – Schuldhulpverlening (SHV)
Als Schuldhulpverlener maak je deel uit van een gemêleerd team van gepassioneerde specialisten. De collega’s uit de verschillende maatschappelijke disciplines zijn nauw verweven en zijn als één actief om de cliënt te begeleiden naar een situatie waarin schulden niet langer belemmerend zijn voor maatschappelijk participeren. Je voert gesprekken met cliënten, van intake en advies tot toeleiding naar schuldsaneringen. Je bent aanspreekbaar over en verantwoordelijk voor je eigen caseload en je kunt onder steeds veranderende omstandigheden de rode draad blijven zien. Je bepaalt prioriteiten in de hectiek van alle dag. De paradox van gestructureerd werken in een chaotische omgeving prikkelt je tot creativiteit.

Wat vragen wij?

Jij hebt als ervaren Schuldhulpverlener al mooie resultaten neergezet in het sociaal domein en werkt graag met verschillende expertises binnen een team. Met je ervaring ben jij in staat om dit extra project tot een succes te maken. Daarnaast weet jij de professionele regie te behouden en de Amsterdammer te versterken in zijn/haar eigen regie. 

En verder heb jij:

Wat bieden wij jou?

DIT ZIJN WIJ

Buurtteam Amsterdam Zuidoost
Amsterdam wil een leefbare, (sociaal) veilige samenleving waarin bewoners naar elkaar omkijken. Met de nieuwe buurtteams beoogt Amsterdam een laagdrempelige, passende, duurzame en kosteneffectieve plek te creëren waar haar inwoners met al hun vragen terecht kunnen. De Amsterdammer wil vooral goed en zonder gedoe geholpen worden. B&A is de uitvoerder voor stadsdeel Zuidoost. Onze Buurtteammedewerkers, omringd door specialisten, werken integraal en sluiten aan op de individuele vragen en behoeften van de Amsterdammers. Doordat specialisten in hetzelfde team werken borgen we de integraliteit van onze ondersteuning.

B&A

Je komt als Buurtteammedewerker schuldhulpverlening in dienst bij B&A. B&A voert sociaal werk uit door middel van projectorganisaties in grote en middelgrote gemeenten en adviseert overheden, non-profit- en publieke uitvoerings- en brancheorganisaties over het sociaal domein. Voor B&A is het leidende principe: Elk mens is ergens goed in. Geen enkel mens is goed in alles. Iedereen is (vol)waardig. Er wordt bij B&A gewerkt vanuit optimisme, met gezonde veranderingszin en in de overtuiging dat voor elk probleem een oplossing bestaat. Het is een snelle, lenige en organische organisatie, waar geen dag hetzelfde is en altijd gestreefd wordt naar verbetering en innovatie. De mensen van B&A streven er naar om voor de mensen voor wie zij werken een vangnet én trampoline te zijn. Nuchter, oplossings- en resultaatgericht en samenwerkend in de complexe wereld van verkokerde belangen, schotten en loketten, zetten de doeners en denkers van B&A zich in voor alle bewoners van de wijken waarin de organisatie actief is.

Enthousiast geworden?

Solliciteer direct via deze link met je CV en motivatiebrief. Een selectie van de best passende sollicitanten zal worden uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Wanneer we beiden een match zien, hopen we je daarna te kunnen verwelkomen in ons team!

Voor vragen over de procedure neem je contact op met HR via 070-302 9549 of HR@bagroep.nl. Voor inhoudelijke vragen over de functie neem je contact op met Rob de Bruijn, te bereiken via 06-21422732 of R.Bruijn@bagroep.nl. We ontvangen je sollicitatie graag zo spoedig mogelijk. Bij voldoende reacties wordt de vacature eerder gesloten.

Noot aan externe bureaus: wij waarderen jullie wens om mee te helpen met het vinden van de juiste kandidaat. Toch kiezen wij ervoor om de vacature zelf te vervullen.