070 30 29 500 info@bagroep.nl

BUURTTEAM AMSTERDAM ZUIDOOST

Standplaats: Amsterdam Zuidoost

Salarisindicatie: € 3.068 – € 4.372

Fulltime, 32-36 uur

Jaarcontract, met zicht op een vast contract   

Heb jij HBO-werk- en denkniveau, en voel je je aangetrokken tot het sociaal domein, met name in een omgeving vol culturele diversiteit? En zou je willen werken bij dé specialist in het sociaal domein van Nederland? Ga dan voor B&A aan de slag als schuldhulpverlener bij het Buurtteam Amsterdam Zuidoost en ondersteun Amsterdammers bij het verbeteren van hun (financiële) situatie. Enthousiast geworden? Lees dan verder!

DIT GA JE DOEN

Als schuldhulpverlener begeleid je je eigen groep cliënten naar hun eigen, passende oplossing voor hun schulden. Binnen deze functie voer je een breed scala aan gesprekken, variërend van intakes en advies tot begeleiding bij schuldsanering. Je hanteert een coachende stijl bij het contact met cliënten, waarbij je een begripvolle houding aanneemt en tegelijkertijd een duidelijke professionele afstand bewaart. In de contacten met schuldeisers en andere organisaties heb je een zakelijke stijl van communiceren. Je legt gemaakte afspraken op een heldere manier vast en bewaakt de voortgang. Je vindt het leuk om op een alternatieve manier naar gevestigde patronen te kijken. Je bent op de hoogte van de wet- en regelgeving en weet deze kennis op verrassende wijze toe te passen in de praktijk. Je kunt je vinden in het uitproberen en testen van nieuwe ideeën en methodieken en je maakt graag deel uit van ons team om samen de toekomst van het vakgebied vorm te geven.

Wij geloven oprecht dat niemand bewust zijn leven laat ontsporen. Geldproblemen en schulden kunnen immers iedereen overkomen. Schulden staan nooit op zichzelf, maar zijn vaak het gevolg van dieperliggende problemen. Samen met de Amsterdammer ga je op zoek naar de kern van hun hulpvraag. Je stelt doelen op die jouw cliënten écht motiveren en je zet je volledig voor hen in. Dit kan een langdurig, soms uitputtend en zwaar traject zijn, zowel voor de cliënt als voor jou. Maar jij draait daar je hand niet voor om. Pas wanneer een cliënt nooit meer terug hoeft te komen en zelfredzaam is geworden, beschouw jij jezelf als succesvol.

Bij ons vier je die successen samen met je collega’s: een divers team van gepassioneerde specialisten. Je werkt samen met jouw collega’s vanuit verschillende maatschappelijke disciplines binnen het Buurtteam Amsterdam Zuidoost aan gezamenlijke projecten als één hechte groep om de Amsterdammers te begeleiden. En je collega’s op het gebied van schuldhulpverlening? Die behoren tot de absolute top van Nederland.

Pluspunten van de functie:

HIER GA JE WERKEN

Je komt in dienst bij B&A, een organisatie die door heel Nederland actief is en verschillende advies- en uitvoeringsopdrachten uitvoert in het sociaal domein. Meer weten over B&A? www.bagroep.nl

Je vervult de functie van schuldhulpverlener bij het Buurtteam Amsterdam Zuidoost, onderdeel van B&A. Je werkt als schuldhulpverlener op een laagdrempelige, passende, duurzame en kosteneffectieve plek waar Amsterdammers met al hun vragen over zorg, wonen, gezondheid, werk, geld, ontmoeten of veiligheid terecht kunnen. Een plek waar zij vooral goed en zonder gedoe geholpen worden. Je wordt omringd door specialisten, werkt integraal samen en sluit aan op de individuele vragen en behoeften van de Amsterdammers.

op jouw lijf geschreven?

Solliciteer direct via deze link met je motivatie en CV. Heb je nog twijfels of vragen? Kom dan eens langs voor een kopje koffie!

Binnen een week laten we je weten hoe de verdere sollicitatieprocedure eruitziet. Hopelijk volgen er dan twee gesprekken zodat we elkaar beter leren kennen. Is er een wederzijdse match dan vragen we om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) en referenties. Wie weet kunnen we je snel verwelkomen in ons team!

Voor inhoudelijke vragen over de functie kan je contact opnemen met Rob de Bruijn (Manager Schuldhulpverlening), r.bruijn@buurtteamamsterdamzuidoost.nl of 06 –214 227 32. Voor vragen over de procedure neem je contact op met de HR-afdeling via hr@bagroep.nl of 070 – 302 95 49.

Noot aan externe bureaus: wij waarderen jullie wens om mee te helpen met het vinden van de juiste kandidaat. Toch kiezen wij ervoor om de vacature zelf te vervullen.