070 30 29 500 info@bagroep.nl

Sociaal Juridisch Dienstverlener in Amersfoort

Standplaats: locatie Amersfoort

Salarisindicatie: € 3.068 – € 4.372

Parttime, 20-28 uur per week

Jaarcontract

Regels en wetten: iedereen heeft er mee te maken. De één bij het aanvragen van studiefinanciering of een uitkering, de ander bij een ontslagprocedure of een strafbaar feit. Veel mensen raken de weg totaal kwijt in al die verschillende wetten en regels. Ze roepen de hulp in van een deskundige die de weg wél kent: de Sociaal Juridische Dienstverlener. En zo’n deskundige zoeken wij! 

Hoe werken de procedures bij ontslag, uitkeringen, schulden, klachten, asiel of straf? Als Sociaal Juridisch Dienstverlener ontvang je samen met een team van vrijwilligers iedere ochtend tijdens vrije inloopspreekuren inwoners met zeer verschillende achtergronden. De vragen waarmee ze komen hebben onder andere betrekking op inkomen, belastingen, het aanvragen van urgentieverklaringen, uitkeringen (bijv. WW of bijstand) en toeslagen (waaronder huur en zorg). Je helpt inwoners met de aanvraag van financiële regelingen of fondsen. Daarnaast adviseer je bij bijvoorbeeld geschillen met werkgever (arbeidsconflict, ziekteverzuim), huisbaas, consumentenkoop, brief van justitie of echtscheiding. Je stelt samen met de inwoner bezwaarschriften op en biedt hulp bij ingewikkelde brieven of het voeren van telefoongesprekken.
De hulp is altijd gericht op kortdurende ondersteuning waarbij je de vraag verheldert, informatie en advies geeft en samen zoekt naar oplossingen met het uiteindelijke doel het vergroten van de zelfredzaamheid van de inwoner.

Wat vragen wij?

Als Indebuurt033-gezicht schakel je op een natuurlijke manier tussen verschillende niveaus en communiceer je op een vriendelijke en heldere wijze met in- en externe partners. Je wilt het voor de inwoner namelijk zo begrijpelijk mogelijk maken. Je begeeft je makkelijk tussen de mensen en beschikt bij vlagen over engelengeduld. Als vanzelfsprekend ben je goed in staat om te luisteren, te analyseren en adviseren en scoor je hoog op besluitvaardigheid. Je bent betrokken bij de organisatiedoelstellingen en geïnteresseerd in maatschappelijke vraagstukken. In lastige situaties wil je graag mensen bijstaan, geef je niet snel op en zoek je naar de mogelijkheden in de wet.
Daarnaast beschik je over:

Met jouw professionele, open en energieke uitstraling, gecombineerd met daadkracht en uitstekende communicatieve vaardigheden weet jij deze functie met succes uit te voeren.

We vragen veel, maar wat staat daar tegenover?

Dit zijn wij!

Als je als Sociaal Juridisch Dienstverlener in Amersfoort gaat werken, kom je in dienst van B&A. B&A voert sociaal werk uit door middel van projectorganisaties in grote en middelgrote gemeenten en adviseert overheden, non-profit- en publieke uitvoerings- en brancheorganisaties over het sociaal domein. Voor B&A is het leidende principe: Elk mens is ergens goed in. Geen enkel mens is goed in alles. Iedereen is (vol)waardig. Er wordt bij B&A gewerkt vanuit optimisme, met gezonde veranderingszin en in de overtuiging dat voor elk probleem een oplossing bestaat. Het is een snelle, lenige en organische organisatie, waar geen dag hetzelfde is en altijd gestreefd wordt naar verbetering en innovatie. De mensen van B&A streven er naar om voor de mensen voor wie zij werken een vangnet én trampoline te zijn. Nuchter, oplossings- en resultaatgericht en samenwerkend in de complexe wereld van verkokerde belangen, schotten en loketten, zetten de doeners en denkers van B&A zich in voor alle bewoners van de wijken waarin de organisatie actief is.

Indebuurt033

Per 1 januari 2017 is de nieuwe combinatie Indebuurt033 gestart. Een samenwerking van WELZIN, MEE en B&A. Met onze benadering zetten we in op het vermogen van mensen om belemmeringen weg te nemen die het moeilijk maken om deel te nemen aan onze samenleving. Hierbij wordt gelijktijdig ingezet op eigen kracht van mensen, op groepskracht en op buurkracht. Eigen autonomie en verantwoordelijkheid van inwoners van Amersfoort is van groot belang. Ook is er aandacht voor de sociale verbondenheid met anderen en het creëren van een veilige buurt en opvoedomgeving in de wijken van Amersfoort. Hiermee werken wij aan een steeds steviger sociale basisinfrastructuur in Amersfoort.

Enthousiast geworden?

Stuur jouw CV en persoonlijke motivatiebrief naar HR@bagroep.nl. Weet je ons te overtuigen en kom je door de eerste selectie heen? Dan bestaat de verdere sollicitatieprocedure uit twee sollicitatiegesprekken, een referentiecheck en een VOG-aanvraag. Wanneer we beiden een match zien, hopen we je daarna te kunnen verwelkomen in ons team!

Voor inhoudelijke vragen over de functie kan je contact opnemen met Jolanda van Kolfschooten via jolanda.vankolfschooten@indebuurt033.nl en 06-55206191. Voor vragen over de procedure neem je contact op met de HR afdeling via HR@bagroep.nl of 070-3029549.

Noot aan externe bureaus: wij waarderen jullie wens om mee te helpen met het vinden van de juiste kandidaat. Toch kiezen wij ervoor om de vacature zelf te vervullen.