070 30 29 500 info@bagroep.nl
  • Standplaats: Amsterdam Zuidoost 
  • Salarisindicatie: € 3.191 – 4.547 ( loonschalen januari 2024)
  • 32-36 uur  
  • Jaarcontract, met zicht op een vast contract.  

Heb jij een overeenkomstige HBO-opleiding of WO-opleiding afgerond (bij voorkeur Sociaal Juridische Dienstverlening), werk jij outreachend en bouw jij snel een vertrouwensband op? Krijg jij er energie van om mensen, dankzij jouw kennis en expertise op het gebied van wet-en regelgeving, verder op weg te helpen met complexe financiële juridische vraagstukken? Ga dan voor B&A aan de slag als Sociaal Raadsman/-vrouw bij Buurtteam Amsterdam Zuidoost.  

DIT GA JE DOEN 

Je speelt een belangrijke rol in het ondersteunen van de Amsterdammers bij diverse sociale vraagstukken. Je geeft informatie en advies aan cliënten over wet- en regelgeving en voorzieningen. Daarnaast bied je ondersteuning bij het opstellen brieven en bezwaarschriften en bemiddel je tussen cliënt en instanties. Het bevorderen van de zelfredzaamheid van cliënten is hierbij belangrijk. Indien nodig verwijs je de Amsterdammer door naar passende voorzieningen, instellingen of gespecialiseerde hulpverlening. Daarnaast voer je belangenbehartigende activiteiten uit, zoals het signaleren van effecten en knelpunten in wet- en regelgeving informeren van instanties en hulpverleners over specifieke groepen. Wij verwachten dat je voorlichting geeft aan de Amsterdammer en collega dienstverlener en actief deelneemt aan overleg- en projectgroepen. Bovendien is flexibiliteit een vereiste, waarbij je op verschillende locaties binnen ons stadsdeel wordt ingezet om zo toegankelijk mogelijk te zijn voor de burgers die onze hulp nodig hebben. 

Als Sociaal Raadslidman/-vrouw werk je vanuit een vertrouwensrelatie met de Amsterdammer. Je maakt duidelijke keuzes die bijdragen aan preventie en kostenreductie.  

Als Sociaal raadslidman/-vrouw werk je binnen het Buurtteam samen met onder andere ervaringsdeskundigen en vrijwilligers in een multidisciplinair team. Iedere Buurtteammedewerker heeft zijn eigen specialisme en beheerst daarnaast ook de basiskennis van de overige expertises binnen het Buurtteam. De basishouding daarbij is om de Amsterdammer de regie te laten houden over zijn leven. Jij bent daarin ondersteunend en streeft ernaar om voor de cliënt een vangnet én trampoline te zijn.  

Pluspunten van de functie: 

  • Salaris: een bruto basissalaris schaal 8 volgens CAO-Sociaal Werk met een gunstige reiskosten-, pensioen- en ziektekostenregeling. Daarnaast ontvang je een Individueel Keuzebudget (waaronder eindejaarsuitkering van 8,3%), waarmee je extra geld verdient of verlof koopt. 
  • Werksfeer: het sociaal raadsliedenteam bestaat uit 13 sociaal raadslieden, werkzaam op 4 verschillende locaties. Wij hechten veel waarde aan een open en prettige werksfeer. We nemen maandelijks deel aan het breed-vakinhoudelijk overleg en houden onze kennis bij door scholing te volgen en onderling overleg in de vorm van deskundigheidsbevordering. 
  • Vrijetijd: 170 uur verlof bij een fulltime dienstverband en vitaliteitsuren;  
  • Trainingen en opleidingen: je volgt individuele- en teamtrainingen bij de Amsterdamse Buurtteam Academie. Bovendien blijf je vitaal en vakbekwaam met je eigen Loopbaanbudget;  
  • Doorgroeimogelijkheden: B&A biedt naast de functie bij het Buurtteam in Amsterdam Zuidoost, ook functies bij andere projecten. Mooi om persoonlijk en professioneel verder door te groeien;
  • Extraatjes: Kun je met korting fitnessen of een (elektrische) fiets aanschaffen. Daarnaast organiseren wij borrels & evenementen en leerzame bijeenkomsten voor onze collega’s. Natuurlijk ontvang je een mobiele telefoon en laptop voor zakelijk gebruik.  

HIER GA JE WERKEN 

Je komt in dienst bij B&A, een organisatie die door heel Nederland actief is en verschillende advies- en uitvoeringsopdrachten uitvoert in het sociaal domein. Meer weten over B&A? www.bagroep.nl  Je vervult de functie van Sociale Raadslidman/- vrouw bij het Buurtteam Amsterdam Zuidoost, onderdeel van B&A. Je werkt als Sociale Raadslidman/-vrouw op een laagdrempelige, passende, duurzame en kosteneffectieve plek waar Amsterdammers met al hun vragen over zorg, wonen, gezondheid, werk, geld, ontmoeten of veiligheid terecht kunnen. Een plek waar zij vooral goed en zonder gedoe geholpen worden. Je wordt omringd door specialisten, werkt integraal samen en sluit aan op de individuele vragen en behoeften van de Amsterdammers.

OP JOUW LIJF GESCHREVEN? 

Solliciteer direct door je persoonlijke motivatiebrief samen met je CV te mailen naar hr@bagroep.nl. Binnen een week laten we je dan weten hoe de verdere sollicitatieprocedure eruitziet. Hopelijk volgen er dan twee gesprekken zodat we elkaar beter leren kennen. Is er een wederzijdse match dan vragen we om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) en referenties. Wie weet kunnen we je snel verwelkomen in ons team!  

Voor inhoudelijke vragen over de functie neem je contact op met Buurtteammanager Asmaa Ahmiane via a.ahmiane@buurtteamamsterdamzuidoost.nl. Voor vragen over de procedure neem je contact op met de HR-afdeling via hr@bagroep.nl of 070 – 302 95 49.   

Noot aan externe bureaus: wij waarderen jullie wens om mee te helpen met het vinden van de juiste kandidaat. Toch kiezen wij ervoor om de vacature zelf te vervullen.