070 30 29 500 info@bagroep.nl

HBO Stage Social Work, TP, MWD of Pedagogiek

(leerjaar 3, 32 uur per week / 4 dagen, uitstroomprofiel ook mogelijk)

Ben jij op zoek naar een leerzame meewerkstage in het sociaal domein voor het volgende schooljaar? Wil jij het sociaal domein écht leren kennen? En ben jij hbo-student? Lees dan verder!

Het JSP is een drukke en dynamische omgeving en als stagiair wordt er veel van je verwacht. De basis ligt bij het begeleiden van de jongeren en het opbouwen van een band, zodat zij zo goed en zo snel mogelijk worden geholpen met hun hulpvragen. Je bent zeer gedreven en je hart ligt bij het helpen van jongeren. Het is belangrijk dat je flexibel bent, want je doet veel diverse werkzaamheden zoals het organiseren van een banenbeurs, presenteren bij het stadsdeel, sollicitatietrainingen op scholen, acquisitie bij bedrijven, constant up-to-date blijven van wat er in het netwerk gebeurt etc. Hiervoor zijn eigen initiatief nemen, samenwerken en collegialiteit, sociale bevlogenheid en een positieve instelling de sleutelwoorden.

Je wordt begeleid door de jongerencoaches van Futuro (onderdeel van B&A), die tevens werkzaam zijn in de wijkteams van Rotterdam. Het kantoor bevindt zich in de Tidemanstraat 80.

Wat ga je doen?

Wat bieden wij jou?

Dit zijn wij!

Het Jongeren Service Punt helpt jongeren tussen de 12 en 27 jaar uit stadsdeel West met vragen op het gebied van stage, school en werk. Ook kunnen jongeren terecht met andere vragen op het gebied van schulden, justitie, vrije tijd, relaties, wonen en gezondheid. Doel is om jongeren zo snel mogelijk aan een opleiding en/of (bij) baan te helpen zodat ze geen achterstand oplopen. De hulp is altijd gratis. Jongeren krijgen wekelijks individuele aandacht en begeleiding. Vaak hebben de jongeren meerdere problemen en weten niet goed hoe ze deze kunnen oplossen. Met behulp van een mind map en een plan van aanpak gaan we doelgericht met de jongeren aan de slag om zo snel mogelijk de gewenste doelen te bereiken. Het JSP heeft een zeer belangrijk netwerk van partners zoals o.a. Streetcornerwork, Bureau Leerplicht, Spirit, scholen en schuldhulpverlening waarnaar we jongeren kunnen doorverwijzen en waarmee we samenwerken. Het JSP biedt ook sollicitatietrainingen en sociale vaardigheidstraining aan kleine groepjes leerlingen op MBO en vmbo-scholen. We geven ook spreekuren op diverse locaties.

De kracht van het JSP en de begeleiders ligt in de overtuiging dat elke jongere talenten heeft en iets bij kan dragen aan de samenleving. Door middel van empowerment worden de positieve life-events en de krachten van de jongeren naar boven gehaald en gestimuleerd. Het laagdrempelige en informatie karakter van het JSP zorgt voor een open en ongedwongen sfeer, waardoor de jongere zich welkom voelt. Hier gaat de gedachte achter schuil dat de jongere open staat voor hulp en wij de motivatie stimuleren. Belangrijke kernwaarden in de begeleiden zijn vertrouwen en binding. Binding ontstaat door open en transparant te zijn: de jongeren weten wat ze aan je hebben wanneer je oprecht en betrokken bent en je afspraken nakomt. Een luisterend oor bieden, congruentie, en de intrinsieke motivatie jongeren te willen helpen wekt vertrouwen.

Enthousiast geworden?

Hebben wij je interesse gewekt? Stuur dan een e-mail met je cv en motivatie naar Marisia Fernandes, via marisia@futuro.nl of info@futuro.nl Wil je meer inhoudelijke informatie over de stage? Neem dan telefonisch contact op via 06-12932617.

Reageren kan tot 1 oktober 2021.

Noot aan externe bureaus: wij waarderen jullie wens om mee te helpen met het vinden van de juiste kandidaat. Toch kiezen wij ervoor om deze stagevacature zelf te vervullen.