070 30 29 500 info@bagroep.nl

WIJKTEAMMEDEWERKER JEUGD (SKJ GEREGISTREERD)

(24-36 uur per week | regio Rotterdam)

Ben jij een ervaren professional die zich in wil zetten voor de jeugdigen van de regio Rotterdam? Ga jij uit van de eigen kracht van je cliënten, om hen zo te ondersteunen naar (meer) zelfredzaamheid in de samenleving? En ligt het in jouw natuur om in kansen en oplossingen te denken? Krijg jij energie als iemand mede dankzij jou weer zelfstandig deel kan nemen aan de samenleving? Dan ben jij de wijkteammedewerker Jeugd waar wij naar op zoek zijn!

WAT GA JE DOEN?

Je gaat namens B&A werken in een wijkteam van de gemeente Rotterdam. Als wijkteammedewerker Jeugd help je jeugdigen met meervoudige problematiek op eigen kracht te participeren in de samenleving. Je werkt vanuit de methodiek “Intensieve Jongerenaanpak”. Je basishouding is dat je jeugdigen, gezinnen en hun netwerk faciliteert om tot eigen keuzes en een eigen plan te komen. Je werkt vanuit de gedachte één gezin, één plan, één regisseur. Je hebt een outreachende en laagdrempelige werkwijze, je gaat erop af en je pakt door!

Bij het kiezen van de oplossing wordt de meest effectieve hulp gekozen. Als het tot stand brengen van oplossingen van eigen en de expertise van de cliënt niet lukt, zorg jij ervoor dat er expertise van formele en informele netwerkpartners wordt ingezet. Verder treed je in deze rol als netwerker in de wijk en ben je bekend met de sociale kaart van regio Rotterdam. Als wijkteammedewerker Jeugd heb je regelmatig intern contacten (teamcollega’s, leidinggevende, overige collega’s) en met derden gericht op informatie-uitwisseling. Deze contacten zijn van belang voor het ontwikkelen en uitvoeren van ons beleid. Het werk vindt vaak plaats binnen multidisciplinaire samenwerkingsverbanden.

Wat vragen wij?

Jouw professionele uitstraling en uitstekende communicatieve vaardigheden zorgen ervoor dat jij deze functie met succes uit weet te voeren. We zoeken bij voorkeur kandidaten die direct beschikbaar zijn.

WAT BIEDEN WIJ JOU?

DIT ZIJN WIJ!

B&A is een unieke organisatie die advies en uitvoering in het sociaal domein combineert. Bij B&A werken circa 300 p oor middel van projectorganisaties in grote en middelgrote gemeenten en adviseert overheden, non-profit- en publieke uitvoerings- en brancheorganisaties over het sociaal domein. Voor B&A is het leidende principe: Elk mens is ergens goed in. Geen enkel mens is goed in alles. Iedereen is (vol)waardig. Er wordt bij B&A gewerkt vanuit optimisme, met gezonde veranderingszin en in de overtuiging dat voor elk probleem een oplossing bestaat. Het is een snelle, lenige en organische organisatie, waar geen dag hetzelfde is en altijd gestreefd wordt naar verbetering en innovatie. De mensen van B&A streven er naar om voor de mensen voor wie zij werken een vangnet én trampoline te zijn. Nuchter, oplossings- en resultaatgericht en samenwerkend in de complexe wereld van verkokerde belangen, schotten en loketten, zetten de doeners en denkers van B&A zich in voor alle bewoners van de wijken waarin de organisatie actief is.

ENTHOUSIAST GEWORDEN?

Solliciteer direct via deze link met je CV en onderscheidende en persoonlijke motivatiebrief. Weet je ons te overtuigen en kom je door de eerste selectie heen? Dan bestaat de verdere sollicitatieprocedure uit twee sollicitatiegesprekken, een referentiecheck en een VOG-aanvraag. Wanneer we beiden een match zien, hopen we je daarna te kunnen verwelkomen in ons team!

Voor vragen over de procedure neem je contact op met de HR afdeling via 070-3029549 of via hr@bagroep.nl. Voor inhoudelijke vragen over de functie kan je contact opnemen met Jacqueline Hoogland via  06-20412077.

De vacature wordt bij voldoende reacties eerder gesloten.

Noot aan externe bureaus: wij waarderen jullie wens om mee te helpen met het vinden van de juiste kandidaat. Toch kiezen wij ervoor om de vacature zelf te vervullen.