Arnhem

Ambulante hulpverlening en activerend werk

Sinds 1 januari 2019 zijn wij gevestigd op de Zeelandsingel 40, maar wij blijven ook actief vanuit het Sport- en wijkcentrum Rijkerswoerd.

Wij werken nauw samen met de wijkcoaches, consulenten van het Centrum voor Activerend Werk, medewerkers team leefomgeving en andere organisaties en verenigingen uit de buurt.

Ambulante hulpverlening

Susan Pelskamp biedt begeleiding aan cliënten op verschillende leefgebieden als gezondheid, dagritme en postzaken, uiteraard afhankelijk van de hulpvraag. Wij bieden deze cliëntondersteuning dichtbij huis en/of aan huis.

Hieronder vindt u een schematische weergave van haar werkwijze:

Klik op de afbeelding voor een vergroting.

 

Een aantal voorbeelden:

 • In onderstaande video ziet u wat de begeleiding voor Erna (cliënt) betekent.
 • Uitgangssituatie: Een 52-jarige rolstoel gebonden vrouw woont al meerdere jaren geïsoleerd in een appartement.
  Werkwijze: Na het opbouwen van een vertrouwensband, laat Susan haar cliënte stap voor stap weer ervaren hoe ze kan deelnemen aan de maatschappij.
  Huidige situatie: Cliënte neemt wekelijks deel aan een activiteit in de wijk, heeft nieuwe contacten opgebouwd in haar omgeving en is bezig om activiteiten verder uit te breiden.
 • Uitgangssituatie: 26-jarige vrouw kwam al 2 jaar niet meer buiten door zowel lichamelijke als psychische klachten en problemen in haar thuissituatie.
  Werkwijze: Gedurende langere tijd onderhield Susan wekelijks contact en bood ondersteuning op de leefgebieden: financiën, wonen, vrijwilligerswerk, geestelijke en lichamelijk gezondheid (mbv ACT). Daarnaast nam zij contact op met een aantal betrokkenen instanties (derde partijen).
  Huidige situatie: Cliënte doet 3 dagdelen per week vrijwilligerswerk, volgt een SOLK-therapie en woont sinds kort zelfstandig met begeleiding.

Activerend werk/(job)coaching

Peter Brandwacht laat mensen met een afstand tot de samenleving en/of de arbeidsmarkt weer ervaren hoe het is om te werken. Wij hebben verschillende stage- en werkervaringsplaatsen, waar cliënten aan de slag kunnen in bijvoorbeeld de groenvoorziening of als gastheer- of vrouw. Cliënten leren onder andere werknemers- en vakvaardigheden en via trainingen en workshops ontwikkelen zij competenties om bijvoorbeeld te solliciteren. In de activiteiten en werkzaamheden die wij organiseren spelen ontmoeting en samenwerking een belangrijke rol.

Een aantal voorbeelden:

 • In deze video ziet u wat de begeleiding betekent voor Ijoné (cliënt).
 • Uitgangssituatie: 24-jarige vrouw heeft moeite werk te vinden, maar met name werk te behouden.
  Werkwijze: Peter wordt ingehuurd door de gemeente Arnhem (afdeling werk) als jobcoach en vormt een klankbord voor zijn cliënte. Hij werkt samen met haar aan haar werknemersvaardigheden.
  Huidige situatie: Cliënte is sinds september 2018 aan de slag als schoonmaakster.
 • Uitgangssituatie: 34-jarige man werkt om medische redenen al geruime tijd niet en ontvangt een UWV uitkering.
  Werkwijze: Peter heeft zijn cliënt laten deelnemen aan een project in groenonderhoud en voert regelmatig coachingsgesprekken.
  Huidige situatie: Cliënt is al maanden succesvol aan de slag in het groenonderhoud bij een project dat wij doen in samenwerking met de firma Vaarkamp. De cliënt heeft een nieuw doel voor ogen: betaald werk!

Meer weten

Wilt u meer weten over onze werkwijze? Of wilt u een keer langskomen? Wij horen graag van u! U kunt ook onze folder downloaden.

medewerker profielfoto

Peter Brandwacht

Wmo begeleider
p.brandwacht@bagroep.nl
06 15 01 67 46
medewerker profielfoto

Susan Pelskamp

Wmo begeleider
s.pelskamp@bagroep.nl
06 1557 7607