Lochem

Ambulante begeleiding

Wij bieden ambulante begeleiding aan cliënten voor ondersteuning op alle leefgebieden, met als doel om meer zelfstandigheid bij de cliënt te bevorderen. Binnen de leefgebieden begeleiden wij naar meer zelfinzicht, gezondheid, het ontwikkelen van een goed dagschema en bijvoorbeeld het afhandelen van de thuisadministratie. Wij bieden deze ondersteuning dicht bij huis óf aan huis aan cliënten vanaf 18 jaar.

Samen met de cliënt stellen wij een persoonlijk plan op dat past bij zijn/haar mogelijkheden en wensen. Het accent ligt -afhankelijk van de hulpvraag- op het verbeteren van de eigen zelfstandigheid, het vergroten van werknemersvaardigheden, het aanleren van sociale omgangsvormen zodat de cliënt mensen leert ontmoeten waardoor een sociaal isolement wordt voorkomen.

Wij werken in Lochem samen met verschillende organisaties waar cliënten werk- of scholingservaring op kunnen doen.

Onze begeleider Pol Waters heeft 30-jaar werkervaring en is doorgeschoold tot senior maatschappelijk werker. Het leggen van een goede hulpverleningsrelatie staat bij zijn begeleiding voorop.

Onze werkwijze

  • De cliënt staat op de eerste plaats, waardoor hij/zij zich gerespecteerd en welkom voelt.
  • Wij vinden een vertrouwensband opbouwen met een cliënt erg belangrijk. Een goede band zorgt er voor dat de cliënt zo zelfstandig mogelijk kan participeren.
  • Het bevorderen van de zelfredzaamheid van de cliënt staat bij ons centraal.
  • Wij sluiten aan bij de leefwereld van cliënten en kijken van daaruit waar kansen en mogelijkheden zijn.
  • Wij werken binnen een breed gemeentelijk netwerk samen met het zorgloket gemeente Lochem, huisartsen, instellingen en projecten voor hulpverlening, verschillende fondsen, scholen voor basis-, voortgezet-  en hoger onderwijs en vrijwilligersprojecten.

MEER WETEN

Wilt u meer weten over onze werkwijze? Of wilt u een keer langskomen? Neem dan contact op met:

locatiefoto

Wmo begeleiding:
Den Oldenhof (2e etage)

Hoofdstraat 45

7213 CR Gorssel