070 30 29 500 info@bagroep.nl
hero image

Jeugd & Veiligheid

Een leraar of sportcoach signaleert problemen rondom een kind of jongere. En dan? Nog te vaak zien we dat signalering niet direct tot ingrijpen leidt. Hulp of ondersteuning komt pas op gang als de problemen van zo’n kind of gezin onherroepelijk zijn. Te laat dus.

Onze actiegerichte adviseurs bijten zich vast in tal van vraagstukken binnen het domein Jeugd en Veiligheid. Een van onze aandachtspunten is samenwerking; het vermogen van al die schakels in de zogenoemde keten om elkaar tijdig te vinden, te vergroten. Van de niet-mijn-probleem-reflex naar oplossingen. En in het kader van Jeugd en Veiligheid is voorkoming uiteraard de allerbeste oplossing. Daarom zetten wij in opdracht van uitvoerders, bestuurders of beleidsmakers ook in op preventie.

Als het ergens toch misgaat en er zich in een stad probleemjongeren manifesteren die in groepsverband overlast veroorzaken, duiken we in hun netwerk. Wie zijn de leiders van de groep en wie de volgers? Op welke manier krijgen we jongeren losgeweekt van zo’n systeem of kunnen we tenminste voorkomen dat ook broertjes of zusjes meegezogen worden?  

recente opdrachten

Meer weten over onze aanpak Jeugd & Veiligheid? Ik vertel er graag meer over.

Pieter van Schie / adviseur