070 30 29 500 info@bagroep.nl
hero image
12-12-2023

In gesprek met Julian Edens, Adviseur en Onderzoeker bij B&A

In de rubriek ‘In gesprek met…’ spreken we onze professionals om je een goed beeld te geven van wat hen beweegt, waar ze enthousiast van worden en wat werken bij B&A voor hen betekent. Dit keer kijken we mee met Julian Edens, Adviseur en Onderzoeker bij B&A.

HET CULTURELE GEDRAG VAN MENSEN VERKLAREN VIND IK HET MEEST INTERESSANT

“Ik ben opgegroeid in Wateringen, een dorpje tegen Den Haag aan. Zo snel als ik kon ben ik naar Den Haag verhuisd; wat mij betreft de mooiste stad van Nederland.” lacht Julian. “Ik heb antropologie gestudeerd. Mijn reden hiervoor was dat ik het culturele gedrag van (groepen) mensen bediscussiëren en verklaren een van de meest interessante gespreksonderwerpen vind. Na een langere periode na mijn studie te hebben gereisd ben ik nu werkzaam bij B&A als adviseur/onderzoeker.”

“Ik ben sinds 1 april dit jaar bij B&A in dienst gekomen. Hier hou ik mij met verschillende projecten bezig. Als ik het kort moet samenvatten, zou ik een quote van mijn collega Yorick van den Berg gebruiken: Het zo efficiënt mogelijk verplaatsen van informatie. Dat vertaalt zich eigenlijk in het  verzamelen, analyseren en vervolgens verplaatsen van informatie naar een aanbevelingsrapport. Dat klinkt misschien saai, maar dat vind ik het dus echt niet.”

“Mijn ochtend begint altijd met een theetje en mijn to do lijstje checken. Op basis daarvan bepaal ik hoe mijn dag eruit gaat zien, los van de overleggen die ik die dag heb. Soms heb ik een dag helemaal geen overleggen. Op zo’n dag ben ik meer bezig met een documentstudie voor een project of help ik een van onze projecten bij het schrijven van een aanvraag. Per dag verschilt het of anderen mij nodig hebben. Samen brainstormen over een project of sparren over hoe een onderzoeksmodel eruit moet zien bijvoorbeeld. Aan het einde van de dag streep ik mijn to do lijstje af en maak ik er eentje voor de volgende dag.”

MENSEN DIE JE NIET KENT PROFITEREN VAN JOUW WERK

Julian Edens, adviseur en onderzoeker bij B&A

”Ik herinner me mijn eerste dag in buurthuis No Limit in Zuidoost nog goed. Ik kreeg een rondleiding van collega Kenneth en zag de projecten die uitgevoerd werden. Aangezien mijn werk voornamelijk uit schrijfwerk bestaat, zie ik niet altijd waar ik het voor doe. De rondleiding liet zien welke gevolgen mijn werk heeft, namelijk bijdragen aan dat zulke projecten uitgevoerd kunnen worden. Dat deed goed.”

“Als je écht houdt van onderzoekswerk doen, raad ik je aan om mijn collega te worden. Het uitvoeren van documentstudie, interviews afnemen en aanbevelingsrapporten schrijven; Ik krijg er energie van. De reden daarvoor is dat ik altijd in mijn achterhoofd houd dat de verbeterpunten die wij vinden door middel van onderzoek, ervoor zorgen dat beleid (hopelijk) verbeterd wordt. Dit heeft vervolgens weer invloed op alledaagse projecten in de samenleving, zoals in het plaatselijke welzijnswerk binnen een gemeente. Mensen die je niet kent, profiteren ervan. Daar doe je het voor.”