070 30 29 500 info@bagroep.nl
hero image
26-02-2024

In gesprek met Mylene van der Kroon, participatiemedewerker bij Civic Amsterdam, een project van B&A.

In de rubriek ‘In gesprek met…’ spreken we onze professionals om je een goed beeld te geven van wat hen beweegt, waar ze enthousiast van worden en wat werken bij B&A voor hen betekent. Dit keer kijken we mee met Mylene van der Kroon, participatiemedewerker bij Civic Amsterdam.

“Ik was zo enthousiast dat ik gelijk vroeg of ik bij Civic Amsterdam stage mocht lopen.”
De loopbaan van Mylene bij B&A begon met een stage Civic Amsterdam voor haar studie Social Work. Die stage sloot ze zelfs af met een 10. “Met school deed ik een onderzoek in de Waterlandpleinbuurt. Ik werkte daarin samen met participatiemedewerkers van Civic voor de organisatie van activiteiten.

Bij een andere schoolopdracht werkte ik weer samen met Civic. Toen was ik inmiddels zo enthousiast over de organisatie dat ik gelijk vroeg of ik er stage mocht lopen. Dat bleek een goede keuze! Inmiddels werk ik bij Civic Amsterdam Noord aan het project Buurtverbinding en Welzijn op Recept,” vertelt Mylene.

Mylene van der Kroon, Participatiemedewerker bij Civic Amsterdam, een project van B&A

“Wij zijn de ogen en oren van de wijk.”
Het werk van Mylene is heel divers. Het draait vooral om buurtwerk; in de wijk aanwezig zijn en ondersteunen waar dat nodig is. Mylene legt uit: “Eigenlijk zijn we bij Civic de oren en de ogen van de buurt. We luisteren vooral naar de wensen van de buurtbewoners en we ondersteunen vervolgens op allerlei verschillende gebieden. In en rondom het Huis van de Wijk organiseren we samen met bewoners activiteiten die hen onderling verbinden.

Bij de Buurtverbinding werk ik met studenten. Soms vertonen ze lastig gedrag. Ik heb geleerd om verder te kijken dan dat gedrag en om mezelf open te stellen. Het is mooi om via gesprekken te ontdekken waar het gedrag vandaan komt en vervolgens studenten te zien groeien. Ik geniet ervan dat ik daarbij mag ondersteunen.” 

“Civic houdt rekening met wat je leuk vindt.”
Mylene is blij met haar keuze voor Civic Amsterdam als stagebedrijf en werkgever. Ze raadt anderen dan ook zeker aan om er te komen werken. Mylene: “Civic is een organisatie die met haar medewerkers meedenkt, rekening houdt met wat je leuk vindt en wat er bij je past qua werk. Als je ondernemend bent, initiatief durft te nemen en zelf contact durft te leggen met mensen, kan ik je zeker aanraden om te werken bij Civic!”