070 30 29 500 info@bagroep.nl
hero image
18-01-2024

Kick-off intensief jongerencoaches Rotterdam

Na een periode van grondige voorbereidingen was het vorige week zover: de officiële aftrap voor de intensieve jongerencoaches in Rotterdam! De bijeenkomst stond geheel in het teken van het elkaar beter leren kennen, het creëren van verbinding en het leggen van een goede basis voor een succesvolle samenwerking.

De methodische aanpak van B&A

Pieter van Schie is actief betrokken bij de implementatie en reageert enthousiast: “Het is echt onwijs tof om te zien dat er een nieuw team met jongerencoaches staat en er zoveel leuke mensen zich willen inzetten voor een doelgroep die onze ondersteuning zo hard nodig heeft. We kijken ernaar uit om met onze kennis en ervaring aan de slag te gaan en onze methodische aanpak in de Rotterdamse wijkteams te introduceren.”

De jongerencoaches voor de 43 Rotterdamse Wijkteams met Mathilde Corsten (Bestuurder B&A) en Pieter van Schie (Adviseur B&A)

Samen met de 30 coaches van WMO Radar en Exodus zijn de 16 coaches van B&A/Futuro actief in de 43 verschillende wijkteams in Rotterdam. Ze bieden daar met hun intensieve jongerenaanpak begeleidingstrajecten aan jongeren tussen de 12 en 27 jaar die dreigen hun toekomstperspectief te verliezen. Dit omvat onder andere het herstellen van het contact met ouders/verzorgers, begeleiding naar zelfstandig wonen, ondersteuning bij het vinden van werk en/of het hervatten van een opleiding, evenals het opbouwen van een inspirerende vriendenkring om een terugval te voorkomen.

Voor vragen over onze intensieve jongerenaanpak kun je contact opnemen met Pieter van Schie, p.schie@bagroep.nl of 06-28787161