070 30 29 500 info@bagroep.nl
hero image
03-12-2020

Sterk aan het Werk: 120 deelnemers werkfit!

Eind 2019 startte B&A in opdracht van en samen met gemeente Den Haag met de uitdaging om mensen die langere tijd niet aan het werk zijn, weer ‘werkfit’ te krijgen: ‘Sterk aan het Werk’. Deelnemers volgen drie maanden dit traject, waar zij met individuele begeleiding en collectieve (online) workshops worden klaargestoomd om terug te keren op de arbeidsmarkt. Inmiddels zijn we een jaar verder: tijd voor een terugblik.. En een vooruitblik!

‘Sterk aan het Werk’, wat is dat?

Ieder Werkfit-traject is maatwerk, we doen wat nodig is: individuele begeleiding, collectieve (online) trainingen en het betrekken van iemands gezin en sociale omgeving. Aan het einde van het traject weten deelnemers wat ze willen, wat hun mogelijkheden zijn én zijn ze klaar voor hun volgende stap op het gebied van werk. Wat de best mogelijke volgende stap naar werk is, ontdekken we samen. Dat kan zijn dat ze actief op zoek gaan naar een baan of stage, het vinden van vrijwilligerswerk of iets anders. Sinds oktober 2019 bieden we dit traject aan, van de start tot aan september dit jaar zijn ongeveer 120 kandidaten begeleid in de doelgroep alleenstaande ouders & hoogopgeleiden. Twintig van hen hebben na het afronden van hun traject inmiddels ook daadwerkelijk een baan gevonden.

Ieder mens is ergens goed in

Tijdens het traject ontdekken deelnemers hun kwaliteiten en gebruiken deze, ook leren ze omgaan met uitdagingen. Het uitgangspunt is: ‘Ieder mens is ergens goed in’. Met persoonlijke begeleiding sluiten we aan bij waar de kandidaten goed in zijn en wat ze leuk vinden. Samen maken we een persoonlijk ontwikkelplan met daarin de doelen die de deelnemers zélf graag willen bereiken op het gebied van werk. Daarnaast bieden we trainingen aan, waarin kandidaten bijvoorbeeld leren hoe je een cv maakt, of hoe je jezelf het best presenteert tijdens een sollicitatie. Met deze workshops werken deelnemers aan verschillende vaardigheden, zoals het opbouwen van structuur en werkritme. De kandidaten gaan ondertussen aan de slag met het oplossen van de obstakels die hen ervan weerhouden om de stap naar werk te maken. Natuurlijk met passende begeleiding en het juiste steuntje in de rug van ons!

De volgende stap: een nieuwe doelgroep, een nieuw traject

Naast het huidige traject, voegden wij op verzoek van de gemeente Den Haag een nieuwe doelgroep toe: we gaan thuislozen op weg proberen te helpen. Naast de hierboven genoemde, ‘Sterk aan het Werk’-aanpak, hebben we hiervoor een extra traject. In samenwerking met Traffic Service Nederland (TSN) bieden wij in een periode van drie maanden, vijf opleidingen aan. TSN geeft de opleidingen verkeersregelaar, omgang met agressie, VCA, BRL 9101 (basiskennis verkeersmaatregelen) niveau vakman en tot slot de opleiding gespreks- en benaderingstechnieken. Wanneer deelnemers van dit werkfit-traject de opleiding afronden en gemotiveerd zijn om door te pakken, biedt Traffic Service Nederland hen zelfs een baan aan.

Deelnemers opleiding verkeersregelaar

Meer weten over het werkfit-traject?

Jacqueline en Demet vertellen er graag meer over.

Jacqueline Hoogland / adviseur