070 30 29 500 info@bagroep.nl
hero image
01-10-2020

Studenten aan de slag en uit de huurschuld

Een aantal kwetsbare studenten uit Diemen die door de coronacrisis hun (bij)baan kwijtraakte en daardoor hun huur niet meer kunnen betalen, kunnen binnenkort via de gemeente tijdelijk bij Stichting Welzijn Diemen aan het werk en daarmee hun huurschuld aflossen. In een pilot biedt de gemeente Diemen, in samenwerking met Stichting Welzijn Diemen, woonstichting De Key, en ons onderdeel MaDi Diemen een speciaal werktraject aan.

Met deze pilot kunnen kwetsbare studenten die door het Vroeg Eropaf Team van MaDi Diemen geselecteerd worden tijdelijk naast hun studie aan het werk bij Stichting Welzijn Diemen. Met de inkomsten kan de huurachterstand worden afgelost en daarnaast krijgen zij hulp om hun financiën ook in de toekomst op orde te leren houden.

Verantwoordelijk wethouder Matthijs Sikkes-van den Berg: “Hiermee worden een hoop problemen, zoals huisuitzetting en stoppen met de studie, voorkomen en kunnen studenten meteen werken aan een gezonde financiële basis, hun sociale netwerk in Diemen en hun cv. Ook kunnen zij op hun beurt via het werk bij SWD weer anderen helpen.”

Lees het hele bericht in DiemerNieuws van 11 september 2020: Studenten aan de slag en uit de huurschuld

MaDi Amsterdam Zuidoost en Diemen werkt mee aan een dragende samenleving die zorg draagt voor kwetsbare burgers. Als maatschappelijk dienstverlener hepen we buurtbewoners bij het oplossen van problemen in hun sociale, maatschappelijke, persoonlijke en financiële situatie. Meer informatie op www.madizo.nl. MaDiZo wordt uitgevoerd door B&A.