070 30 29 500 info@bagroep.nl
hero image
14-12-2023

In gesprek met Gloria Weidum, Buurtteammedewerker bij Buurtteam Zuidoost, een project van B&A.

In de rubriek ‘In gesprek met…’ spreken we onze professionals om je een goed beeld te geven van wat hen beweegt, waar ze enthousiast van worden en wat werken bij B&A voor hen betekent. Dit keer kijken we mee met Gloria Weidum, Buurtteammedewerker bij Buurtteam Zuidoost, een project van B&A.

IK HOOP DAT MET MIJN HULP MENSEN WEER LEKKERDER IN HUN VEL ZITTEN

“Ik help de bewoners van Amsterdam Zuidoost met de vragen die zij hebben. Met mijn hulp hoop ik dat ze weer lekkerder in hun vel zitten of in ieder geval een stapje verder zijn met het bereiken van hun doel.” zegt Gloria “Ik denk dat dat wel het beste omschrijft wat ik doe.”

“Ik werk sinds oktober, dus nog maar heel kort, op twee projecten. De een is Aan de Slag, een samenwerking met Zuidoost Werkt waarbij Amsterdammers die ondersteuning nodig hebben bij het zoeken naar werk hulp kunnen krijgen. Het Buurtteam ondersteunt hierin op de andere leefgebieden als daar ook hulp bij nodig is. Het andere project is op de basisscholen in Zuidoost, een Scholenspreekuur. Het Buurtteam sluit dan fysiek aan op school en ondersteunt ouders met vragen over voorzieningen. Naast deze projecten heb ik ook een inloopspreekuur op kantoor en bij Buurtwerkkamer De Handreiking en ik heb reguliere afspraken en intakes met Amsterdammers die vragen hebben en ondersteuning nodig hebben.”

”Mijn werkdag start soms op kantoor en soms in de wijk. In de buurtwerkkamer verbind ik de vragen van Amsterdammers die binnenlopen met het Buurtteam. Hier leer ik nog steeds veel van. Op de scholen ben ik nog bezig met landen, maar ook daar heb ik inmiddels al wat gesprekken gevoerd met ouders en een aantal van hen kunnen helpen. ”

“Na de inloopspreekuren in de wijk ga ik naar kantoor en daar heb ik ook intakes met cliënten en ben ik van alles aan het regelen of uitzoeken voor lopende zaken. Dan ga ik altijd  even lekker wandelen buiten, om even weg te zijn van de werkplek. Er is altijd wel een collega die ook wil wandelen of iets verkeerds wil eten.” lacht Gloria.

WE MOGEN ELKAAR BEST WAT MEER IN HET ZONNETJE ZETTEN

Gloria Weidum, Buurtteammedewerker bij Buurtteam Zuidoost, een project van B&A

“Het allerleukste van mijn werk vind ik de collega’s! Daarnaast vind ik de afwisseling fijn van de projecten, de inloop en de reguliere werkzaamheden. Een mooie mix. De meest bijzondere en leuke momenten zijn voor mij wanneer we als collega’s samenkomen voor een (team)uitje of een afscheid van een collega. Dan zijn we samen en wisselen we de leukste of gekste dingen uit met elkaar. Het is dan zo mooi om onderdeel te zijn van die saamhorigheid.”

“Ik vind dat we elkaar vaker in het zonnetje mogen zetten, trouwens. Dus niet alleen wanneer iemand weg gaat, maar ook op andere momenten waardering uitspreken en elkaar bedanken. Dat zou heel mooi zijn.”

“Ik kan anderen zeker aanraden bij ons te komen werken. We zijn een hechte club hulpverleners met hart voor de zaak.”