070 30 29 500 info@bagroep.nl
hero image
21-11-2022

Nieuwsbericht: Lerend Netwerk Intensieve Begeleiding Bijstandsgerechtigden van start

Het lerend netwerk voor uitvoerende professionals en beleidsmedewerkers van gemeenten is door het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) gestart. Het netwerk is bedoeld om gezamenlijk te leren en te doen wat werkt om bijstandsgerechtigden met een migratieachtergrond beter te begeleiden. Het lerend netwerk wordt aangestuurd door SZW, Via en B&A.

Leden van het Lerend Netwerk gaan met elkaar in gesprek om inzichten vanuit de praktijk, onderzoek, best practices en lastige situaties te delen. Het netwerk biedt de leden tools, trainingen en handreikingen die helpen bij de begeleiding van mensen met een migratieachtergrond.

Het lerend netwerk wordt aangestuurd door SZW, Via en B&A. De volgende gemeenten en instellingen hebben zich verbonden aan Lerend Netwerk Intensieve Begeleiding Bijstandsgerechtigden:

Alkmaar, Almere, Den Haag, Emmen, Hoeksche Waard, Sittard Geleen, Utrecht en Zoetermeer

Een van de belangrijkste taken van het lerend netwerk is kennisuitwisseling. Daarom heeft B&A een online bibliotheek voor het Lerend Netwerk ingericht. In de bibliotheek zijn onderzoeksrapporten, handreikingen en andere relevante documentatie te vinden. De bibliotheek wordt regelmatig aangevuld met nieuwe documenten. Alle in de bibliotheek aanwezige documenten zijn te downloaden.

Verslag eerste bijeenkomst

Op 31 oktober 2022 vond de eerste bijeenkomst van het Lerend Netwerk plaats in Utrecht. Een overzicht van wat er die dag is besproken en opgehaald vindt u terug in deze infographic.

Meer weten over dit project? Neem contact op met:

Gerard Nieuwe Weme / Adviseur

Pieter van Schie / adviseur