070 30 29 500 info@bagroep.nl
hero image

Pilot PIT 010 en Horizon voor jongeren

In Rotterdam werken PIT 010 en jeugdhulporganisatie Horizon samen in een pilot die we ontwikkelden voor kinderen, jongeren en gezinnen met multi-problemen. B&A LAB initieerde en begeleidt deze pilot.

Samen bieden PIT 010 en Horizon specialistische hulp aan in de omgeving van kinderen en jongeren zelf. De jeugdhulpverleners lopen op straat mee met onze jongerenwerkers. Dat lijkt misschien logisch, maar is het vanwege allerlei zogenoemde zorgscheidingen en financiële belemmeringen helemaal niet. En dat moet veranderen, vinden wij. Want waar kun je kinderen en tieners met complexe problemen beter ondersteunen dan daar waar ze hun tijd doorbrengen, hun netwerk zit en daar waar ze het kennen.

Onze pilot draait om snel en praktisch hulp organiseren, zonder gezinnen eerst de soms eindeloze route van doorverwijzingen te laten volgen. Als dat nodig is, werken we ook in verbinding met mensen in de wijk of scholen, zonder schotten dus. Zo proberen we de ‘zorgketen’ voor deze kinderen in een vloeiend samenwerkingsverband te transformeren. In de hoop samen tot de best mogelijke resultaten te komen: kinderen, jongeren en gezinnen die ons niet meer nodig hebben.    

PIT 010 is onderdeel van B&A.

Meer over PIT 010

Meer weten over deze pilot? Ik hoor het graag.

Natasja van Elewout / Verkenner Sociaal Domein