070 30 29 500 info@bagroep.nl
hero image

WERKFIT: STERK (TERUG) AAN HET WERK

“Met aandacht, zorg en begeleiding vind je potentie“

Iedereen zonder werk loopt kans om afstand tot de arbeidsmarkt op te lopen. Die bovendien steeds groter kan worden. Met vaak heel vervelende gevolgen. B&A gelooft dat ieder mens ergens goed in is en een kans moet krijgen op een baan en een plaats in de maatschappij. Daarom werken wij vanuit een positieve en betrokken houding aan een goede oplossing. Zodat deelnemers na een WerkFit-traject weer optimaal in onze samenleving kunnen meedoen.

Samen ontdekken

Ieder Werkfit-traject is maatwerk, we doen wat nodig is: individuele begeleiding, collectieve (online) trainingen en/of het betrekken van iemands gezin en sociale omgeving. Aan het einde van het traject weten deelnemers wat ze willen, wat hun mogelijkheden zijn én zijn ze klaar voor hun volgende stap op het gebied van werk. Wat de best mogelijke volgende stap naar werk is, ontdekken we samen. Dat kan zijn dat ze actief op zoek gaan naar een baan of stage, het vinden van vrijwilligerswerk of iets anders. En dat doen we snel.

Ieder mens is ergens goed in

Tijdens onze trajecten ontdekken deelnemers hun kwaliteiten en gebruiken deze. Ook leren ze om te gaan met uitdagingen. Het uitgangspunt is: ‘Ieder mens is ergens goed in’. Met persoonlijke begeleiding sluiten we aan bij waar de kandidaten goed in zijn en wat ze leuk vinden. Samen maken we een persoonlijk ontwikkelplan met daarin de doelen die de deelnemers zélf graag willen bereiken op het gebied van werk. Het door ons ontwikkelde ‘Open Interactie Model’ gebruiken we als leidraad.

Steuntje in de rug

Wij halen het beste in de mens naar voren en kijken welke uitdaging het beste past. We bieden trainingen aan, waarin kandidaten bijvoorbeeld leren hoe je een cv maakt, of hoe je jezelf het best presenteert tijdens een sollicitatie. Met deze workshops werken deelnemers aan verschillende vaardigheden, zoals het opbouwen van structuur en werkritme. De kandidaten gaan ondertussen aan de slag met het oplossen van de obstakels die hen ervan weerhouden om de stap naar werk te maken. Natuurlijk met passende begeleiding en het juiste steuntje in de rug van ons!

Diverse doelgroepen

Onze aanpak is zo veel mogelijk op maat en kan worden afgestemd op specifieke doelgroepen. Zo zijn er trajecten ontwikkeld voor langdurig bijstandsgerechtigden, alleenstaande ouders, hoogopgeleiden, recent afgestudeerden, thuislozen, statushouders en vluchtelingen (waaronder Oekraïners, Syriërs en Afghanen).

Lees meer over onze Werkfit-trajecten

Nieuwsbericht |Alleenstaande moeders succesvol begeleid naar werk (bagroep.nl)

Werkfit onder de loep | B&A (bagroep.nl)

Werkfit gestart in Rijswijk! | B&A (bagroep.nl)

Oekrainers snel aan het werk niet altijd goed idee

MEER WETEN OVER WERKFIT?

Pieter van Schie / adviseur

Jacqueline Hoogland / adviseur